Rétvári Bence: Köszönjük a vízügyi szakembereknek, hogy a kritikus időkben számíthatunk rájuk

Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes a Facebook oldalán fejezte ki háláját a vízügyi szakembereknek, akik az elmúlt napok áradásai alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

“Sok vízügyes a karácsonyt nem a szeretteivel töltötte, hanem több millió magyar ember biztonságát és otthonát védve dolgozott az áradások megfékezésén. Az Országos Műszaki Irányító Törzs azonnal megkezdte a munkát, amikor a karácsonyi ünnepek elején árhullám indult el és vonult végig a folyóink mentén” – olvasható Rétvári Bence posztjában.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozza, “hogy jól vizsgáztak az elmúlt évtizedben történt árvízvédelmi fejlesztések is. A jól megtervezett és precízen kivitelezett védvonali fejlesztések ilyenkor bizonyítják az eredményességüket.”

“Az árhullám megmutatta, hogy a védelmi eszközök cseréje, a védvonalak megerősítése, illetve a védelmi szervezet folyamatos képzése, gyakorlatok tartása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy váratlan, veszélyes helyzetben se essen senkinek baja, ne keletkezzen jelentős kár.”

“A veszélyek korában a biztonság különösen fontos érték. Köszönjük a vízügyi szakembereknek, hogy a kritikus időkben számíthatunk rájuk”

– zárja köszönetnyilvánítását Rétvári Bence. 

Címlapkép: A Duna áradása a nagymarosi kikötőnél. Fotó: GK

Iratkozzon fel hírlevelünkre