Alapítójára emlékezik a Magyar Versmondók Egyesülete és a Latinovits Alapítvány pénteken

Kiss Lászlóra emlékezik a Magyar Versmondók Egyesülete és a Latinovits Alapítvány pénteken: csendes megemlékezést tartanak 18 órától a két szervezet egykori alapító elnöke halálának évfordulóján Budapesten, a Rózsák terén, az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplomban – közölte a Magyar Versmondók Egyesülete.

Közleményük szerint az emlékezőket egy-egy szál fehér rózsával várják a 2019. december 29-én, 72 éves korában elhunyt Radnóti- és Csokonai-díjas rendező, közművelődési szakember végső nyughelyénél. Felidézték, hogy Kiss László a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Magyar Szín-Játékos Szövetség alapítója és az Országos Diákszínjátszó Egyesület egyik életre hívója volt, valamint elvitathatatlan érdemeket szerzett az amatőr művészeti ágak kibontakozásában, a hazai és Kárpát-medencei tehetségkutatásban és tehetséggondozásban.

Kiss László alapító főszerkesztője volt a Versmondó című szakmai folyóiratnak. Nevéhez fűződik a nyári versmondótáborok létrehozása, az általános iskolások legnagyobb versenye, a Regösök húrján… elnevezésű vers- és prózamondó verseny gondozása, szervezése, számos diák- és amatőr színjátszótalálkozó megálmodása és fejlesztése éppúgy, mint a Bujtor István Filmfesztivál elindítása, a Latinovits versmondótalálkozó létrehozása, valamint a Ki viszi át a szerelmet díj megalapítása – olvasható a közleményben.

A nyilvános eseményre az emlékezőket Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a Latinovits Emlékmű Alapítvány kuratóriumi elnöke a két szervezet vezetőivel közösen várja a Rózsák terén a templom urnatemetője előtt.

Az urnasír előtt egy rövid emlékezőbeszéd és vers hangzik el, amely után a kegyelet rózsáit helyezhetik el Kiss László, valamint szintén közművelődési szakember neje, Kiss Marianna végső nyughelye előtt.

A Magyar Versmondók Egyesületének elnöksége a megemlékezés előtt ül össze, hogy értékelje az elmúlt időszakot és kijelölje a jövő év stratégiai irányait, majd az éves közgyűlésen Lutter Imre elnök beszámol az egyesület tagjainak a szervezet szakmai tevékenységéről és gazdálkodásáról. Döntenek a beérkezett tagfelvételi kérelmekről, illetve az egyesület programtervének elfogadásáról is.

Lutter Imre: Túl kell lépnünk az aktualitások világán

(MTI)

Címlapkép. Fekete kabátban Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a kifeszített plakáton Kiss László fényképe. Forrás: Facebook/Magyar Versmondók Egyesülete

Iratkozzon fel hírlevelünkre