Négymillió forintos támogatással segíti a Katolikus Karitász az összedőlt székelyudvarhelyi kollégium diákjait

A december 18-án összeomlott székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának kérésére a Katolikus Karitász négymillió forintos támogatást nyújt az érintett diákok és családjaik anyagi kárának enyhítésére – közölte a szervezet.

A Katolikus Karitász együttérzését fejezi ki és az áldozatok felé, valamint a kollégium diákjai segítéséhez szeretne azonnali támogatással hozzájárulni.

A Katolikus Karitász az Erdélyben működő Gyulafehérvári Caritas helyi szervezeteinek együttműködésével biztosítja a segítség gyors célba juttatását, akik beszerzik és elszállítják a szükséges eszközöket és folyamatos kapcsolatot tartanak a helyi krízisbizottsággal, hogy hatékony legyen a segítségnyújtás

– írták.

A Katolikus Karitász és an Gyulafehérvári Caritas már több alkalommal indított közös projektet. Ez alkalommal is ez az együttműködés teszi lehetővé a katasztrófára adott gyors választ. Az együttműködés célja a krízishelyzet enyhítése mellett a diákok hosszabb távú támogatása is – tették hozzá.

A Katolikus Karitász munkájáról Spányi Antal megyés püspökkel, a szervezet elnökével készült interjúnkban is olvashattak.

A segítséget másoktól is várják, fogadják: aki csatlakozna a karitász akciójához, megteheti online támogatással a www.karitasz.hu oldalon keresztül, illetve átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon. A közlemény rovatba írják: „Székelyudvarhely”.

Őrizetben a székelyudvarhelyi beomlott kollégiumnál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetője

Címlapkép: Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye

Iratkozzon fel hírlevelünkre