Rétvári Bence: A baloldal ismét a bevándorlás mellett voksolt

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, a Fidesz-KDNP nem hagyja, hogy Magyarországból bevándorlóország legyen.

„Akik a demokráciát félévente eltemetik Brüsszelben, azok valójában be se jönnek a parlamenti demokratikus vitákra. A saját választóik véleményét kellene képviselniük a munkahelyükön, nem csak balhézni lehet ide járni” – írta Facebook-oldalán Rétvári Bence.

A kereszténydemokrata politikus egy képet is mellékelt a bejegyzéséhez, amelyen üres ellenzéki padsorok láthatók. Hétfő este tartották – más javaslatok mellett – a nemzeti szuverenitás védelméről szóló javaslat vitáját az Országgyűlés plenáris ülésén.

Ellenzéki padsorok az Országgyűlés plenáris ülésén, december 11-én, este. Forrás: Facebook/Rétvári Bence

Rétvári Bence kedd este a közösségi oldalán az írta, hogy:

„a baloldal nem támogatta az idegenrendészeti törvény szigorítását, azaz ismét a bevándorlás mellett voksoltak.”

Az államtitkár leszögezte: „A jobboldal által megszavazott és a baloldal által elutasított új törvény kimondja, hogy harmadik országok állampolgárainak nincs alapvető joga Magyarország területén tartózkodni, a magyar munkahelyek a magyar embereket illetik meg, senki nem kaphat határozatlan idejű tartózkodási engedélyt és senki nem kaphat automatikusan tartózkodási engedély hosszabbítást.”

Rámutatott, hogy a szigorítás segít megvédeni Magyarországot a migrációtól.

„A baloldal Brüsszelben minden bevándorláspárti javaslatot támogatott, Budapesten pedig elutasította az idegenrendészeti szabályok szigorítását. Ők a kvótákat támogatják, mi a viszont nem hagyjuk, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak”

– fogalmazott a politikus.

Címlapkép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára expozét tart a közbiztonság megerősítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 11-én. MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre