Európa legjobb karácsonyi vására lett az Advent Bazilika

Negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét a budapesti Szent István Bazilika előtti forgatag. Az European Best Destinations (EBD) szervezet a világ 168 országából érkező utazók szavazatai alapján állította fel a listát.

A karácsonyi vásárok sorában idén második helyen a romániai Craiova végzett és az “Európa legszebb karácsonyfája” címet is elnyerte a szavazóktól. A harmadik legszebb vásár a franciaországi Metz ünnepi vására lett, amelyet a családok számára a legjobb karácsonyi vásárnak is választottak.

Idén a november 30-án induló, egészen december 7-ig tartó versenyen 20 európai város – Budapest mellett többek között London, Bécs, Brüsszel, Prága, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan – ünnepi vására vett részt.

Ahol a szeretet megfogja a kezed

Budapest karácsonyi vására “Ahol a szeretet megfogja a kezed” szlogennel 2023. november 17-én nyitotta meg kapuit és 2024. január 1-jén zárul a Szent István Bazilika előtt.

 

A címlapképen az Advent Bazilika elnevezésû karácsonyi vásár a megnyitó napján Budapesten, a Szent István-bazilika elõtti téren 2023. november 17-én.
MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre