Mikuláscsomagokat adott át a KDNP a Bethesda Gyermekkórházban

Ajándékcsomagokat adott át a Kereszténydemokrata Néppárt Mikulás napján, szerdán a Bethesda Gyermekkórházban, Budapesten.

A gyermekeknek és a kórház dolgozóinak szánt mikuláscsomagokat Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója vette át Simicskó Istvántól, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetőjétől és Latorcai Csabától, a KDNP ügyvezető alelnökétől.

Latorcai Csaba a csomagok átadás előtt újságíróknak elmondta: a KDNP politikájának a lényege a magyar családok segítése és megerősítése. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy mindez ne csak jogszabályi szinten, a támogatásokon keresztül valósuljon meg.

„Az emberséget szeretnénk a politikába behozni”

– fogalmazott.

A KDNP ügyvezető alelnöke felidézte Szent Miklós alakját, kitért a keresztény hagyományok őrzésének és továbbvitelének fontosságára és rámutatott: a mikuláscsomagokkal a gyermekek gyógyulását szeretnék elősegíteni.

Elmondta: emellett szeretnék a szolidaritásukat és elismerésüket is kifejezni az egészségügyben dolgozók felé. A kormány soha nem látott béremelést valósít meg az orvosoknál, és elindította a bérrendezést a szakdolgozóknál is, ami a következő évben is folytatódni fog – jelezte.

Latorcai Csaba, a Kereszténydemokrata Néppárt főtitkára és Simicskó István, a párt országgyűlési frakcióvezetője jelképesen átad egyet-egyet a Bethesda Gyermekkórházban ápolt gyermekeknek és a kórház dolgozóinak szánt mikuláscsomagokból Velkey Györgynek, a gyermekkórház főigazgatójának és Tamásné Bese Nórának, a kórház társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatójának. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Kiemelte: fontos kifejezni az elismerést, különösen azoknak, akik ünnepnapokon is szolgálatban vannak, mert ezt a szolgálatot nem lehet eléggé elismerni.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kitért a kisebbik kormánypárt által folytatott rendszeres karitatív tevékenységre. Rámutatott: évek óta fontos feladatuknak tartják, hogy odafigyeljenek a segélyszervezeteknél dolgozókra, orvosokra, ápolókra.

„Értékelni kell és meg kell becsülni azokat az embereket, akik értünk dolgoznak, és ünnepnapokon is szolgálatot teljesítenek”

– hangsúlyozta a frakcióvezető.

Velkey György, a Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza főigazgatója a keresztény értékek átadásának fontosságát emelte ki, és úgy fogalmazott: „jó ebben társakat találni”. Jelezte: az ajándékokat olyan gyerekekhez és családokhoz juttatják el, akiknek nem áll módjában ilyen csomagokat vásárolni.

(MTI)

Címlapkép: Latorcai Csaba, a Kereszténydemokrata Néppárt főtitkára (b), Velkey György, a gyermekkórház főigazgatója és Simicskó István, a párt országgyűlési frakcióvezetője (j) a KDNP ajándékának, a Bethesda Gyermekkórházban ápolt gyermekeknek és a kórház dolgozóinak szánt mikuláscsomagok átadásán 2023. december 6-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre