Nézze meg a pápalátogatás dokumentumfilmjét a Vasárnap.hu-n!

Krisztus a Jövőnk címmel debütált Ferenc pápa apostoli látogatásáról készített dokumentumfilm, melyet itt, a Vasárnap.hu-n is megtekinthetnek.

Ferenc pápa második magyarországi látogatása nem csak a hívőket inspirálta:az apostoli látogatásról egy fél órás dokumentumfilmet is forgattak. A film Andor Tamás rendezésében, a Nemzeti Rendezvényszervezési Ügynökség megbízásából készült az MTVA koprodukciójában. A film felelős szerkesztője, Dr. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A filmben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy már az önmagában nagy dolog volt, hogy a Szentatya személyesen látogatott el az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, mely után személyesen Semjén Zsoltnak árulta el, hogy készül egy több napos apostoli látogatásra is Magyarországon. 

Amikor a pápalátogatás időpontját rögzítettük, rögtön írtunk egy imádságot. Ezt az imádságot mondjuk minden templomban, minden szentmise után azóta is. Ebben azt kérjük, hogy Ferenc pápa látogatása erősítse meg a hitünket, legyen kegyelem és erő forrása az egész katolikus közösség és népünk számára, mégpedig azért, hogy békében élhessünk itthon, egymással, a környező népekkel és hogy teljesíthessük azt a küldetést, amelyet Isten ránk bízott. Ebben fontos szerepe van, hogy Isten akaratát megismerjük és aszerint éljünk

– fogalmaz a dokumentumfilmben Erdő Péter bíboros. 

A címlapképen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes búcsúzik Ferenc pápától a repülőtéren. Fotó: Semjén Zsolt/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre