Semjén Zsolt: A kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma

A kereszténydemokrata filozófia fundamentuma Jézus Krisztus evangéliuma – jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a párt Protestáns Műhelyének 30 éves jubileumi ünnepségén hétfőn, Budapesten.

Mint mondta, az evangélium fényében az egyházak reflektálnak a kor kihívásaira és megfogalmazzák társadalmi tanításukat. A katolikus egyház esetében ezek a pápai szociális enciklikák, a protestantizmus egyházai esetében ezt szociáletikának nevezik.

Az egyházak szociális tanításából következik a kereszténydemokrata filozófia, ami már magában hordozza a politikai cselekvés irányát.

Ennek mintegy aprópénzre váltása a kereszténydemokrata politika – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Kereszténydemokrata Néppárt mindig az interkonfesszionalitást képviselte. Ezért a KDNP Protestáns Műhelye nem egyfajta zárvány, hanem szellemi többlet, ami a klasszikus és a legmodernebb protestáns könyvekkel és gondolatokkal gazdagítja és inspirálja a Kereszténydemokrata Néppártot, és így a magyar kereszténydemokráciát.

Birkás Antal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Protestáns Műhely elnöke beszédet mond az idén 30 éves Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az ünnepségen Semjén Zsolt és Birkás Antal, a KDNP Protestáns Műhelyének elnöke Luther-Kálvin Emlékplakettet adott át Mészáros Józsefnek, a Barankovics István Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (j) Luther-Kálvin Emlékplakettet ad át Mészáros Józsefnek, a Barankovics Alapítvány kuratóriumi elnökének (b) az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

 

(MTI)

Címlapkép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke beszédet mond az idén 30 éves KDNP Protestáns Műhely jubileumi rendezvényén a Ráday Házban 2023. november 27-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre