Gyurcsány hívőknek kedvezmény? Olcsóbban mehetnek a Katona József Színházba a DK-sok

A teljes ár töredékéért kapnak színházjegyet a Demokratikus Koalíció tagjai a fővárosi fenntartású Katona József Színházban a novemberi előadások jegyáraiból – számolt be a Magyar Nemzet, a birtokába került belső levél alapján.

Köszönjük, hogy a DK közösségének tagja vagy, amit egy különleges lehetőséggel szeretnénk meghálálni! November végéig kedvezményesen – akár 30 százalékkal olcsóbban – vásárolhatsz jegyet Budapest egyik legjobb színházába, a Katona József Színházba!

– olvasható a DK tagjainak szánt kommünikében.  A teátrum honlapján található egy olyan rubrika, ahol az „intézmény” – ebben az esetben a DK – megnevezésével érvényesíthető az árengedmény.

A napilap felidézte, hogy az elmúlt években a színház politikailag motivált megmozdulásokban is szorosan együttműködött a baloldali párttal. Például néhány éve Gyurcsány Ferenc hírlevelében népszerűsítették a teátrum kormányellenes tüntetését valamint a DK elnöke személyesen állt ki Máté Gábor igazgató újraválasztása mellett.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester idén nyáron közel 300 millió forint prémium kifizetését hagyta jóvá a fővárosi cégek vezetőinek, a Katona József Színházat vezető Máté Gábornak 6,3 millió forintot irányzott elő.

A Magyar Nemzet levélben fordult a Katona József Színház sajtóosztályához, azonban a feltett kérdések egy részét tagadták. Azt ugyan elismerték, hogy kedvezményesen adták a jegyeket, viszont azt nem, hogy politikai ügyek mentén együttműködnének a Demokratikus Koalícióval. Ezt azzal próbálták alátámasztani, hogy több olyan intézmény is van, ahova ajánlanak fel jegyeket. (Pedig más politikai párt nem szerepelt a “kedvezményezettek listáján)

Fidesz: A gyurcsányista pártkatonáknak már a színház is olcsóbb?

A Fidesz Budapest közösségi oldalán olvasható bejegyzésben azt kérdezték, hogy vajon a Gyurcsány-Karácsony-paktum része volt-e a kedvezményes színházjegy is. Karácsony Gergely Budapestjén, az adófizetők pénzéből fenntartott fővárosi Katona József Színház olcsóbban adja a belépőjegyet annak, aki a Gyurcsány-párt tagja.

Ha eddig azt gondoltuk, hogy a baloldal már nem képes szintet lépni a pofátlansági mércén, akkor óriásit tévedtünk. Úgy tűnik, Gyurcsányék mindig tudnak újat mutatni

– fogalmaztak. Mint írták, utoljára a jobb- és baloldali állampárti diktatúrák csináltak olyat, hogy párttagkönyvvel még színházba is olcsóbban jártak.

A címlapképen Gyurcsány Ferenc beszédet mond a Demokratikus Koalíció március 15-i rendezvényén. Fotó: Szennyes Krisztián/Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre