Navracsics Tibor: Megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak, a tárgyalások folytatódnak – közölte a területfejlesztési miniszter csütörtökön Tapolcán az MTI-nek nyilatkozva.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: örömmel értesültek arról, hogy a tárgyalások eredményeként az Európai Bizottság végre lehetővé tette, hogy Magyarország hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, és megkezdődött azok folyósítása.

Természetesen folytatjuk a tárgyalásainkat, hiszen az a cél, hogy a Magyarországot megillető összes uniós forráshoz minél hamarabb hozzájussunk – mondta.

Az EB jóváhagyta a Magyarország helyreállítási tervét kiegészítő fejezetet

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű, REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét.

A terv értéke ezzel jelenleg 10,4 milliárd eurót (mintegy 4060 milliárd forint) tesz ki , ebből 6,5 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásként, 3,9 milliárd euró pedig hitelként szerepel. Ez az összeg 67 reformot és 47 beruházást fedez – közölte a brüsszeli végrehajtó testület csütörtökön.

(MTI)

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre