Bátran ihatják! Kiváló minőségű a váci ivóvíz – Nem volt rá hatással a szerda esti václigeti csőtörés

Szerdán a délutáni órákban Vácott, egész pontosan Václigeten, a Gőzös utcában egy teherautó alatt beszakadt a homokos földút, amely alatt eltört egy szennyvízcső. Víz szivárgott belőle. Mostanra mérések alapján is bizonyossá vált, mindez nincs hatással a környék ivóvízére!

A meghibásodott vezetéket a DMRV szakemberei azonnal azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását, így a víz kiáramlása megszűnt. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást, a településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas – írta meg a 0627.hu a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) közleményére hivatkozva.

A sérült vízvezeték a gödi akkumulátorgyárból a váci Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. tisztítótelepére szállított szennyvíz hálózatának a része.

Rétvári Bence a környék országgyűlési képviselője csütörtök napközben a Facebook oldalán tájékoztatta a közvéleményt.

„A szerda esti václigeti csőtörés után azonnali tájékoztatást és intézkedést kértem a katasztrófavédelem és a vízművek vezetőitől” – írta.

Mint azt tudatta, a katasztrófavédelem haladéktalanul a helyszínre küldte a mobil labort, és még az este folyamán mintákat vettek a kifolyt vízből.

„Az első laboreredmények nem mutattak ki veszélyes anyagot, de csak akkor érezzük magunkat teljes biztonságban, ha ellenőrző méréseket is elvégeznek a szakemberek. Ez már folyamatban is van. A polgárok biztonsága a legfontosabb, ezért az ügy minden részét ki kell vizsgálni, a laborvizsgálat eredményét nyilvánosságra kell hozni, és a vizsgálatokat meg is kell ismételni, hogy mindenki pontos és biztos adatokkal rendelkezzen”

– írta.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szakemberek megszüntették a szivárgást, a kiáramlott víz természetes vizet nem érintett. A katasztrófavédelmi mobil labor a kiáramlás helyszínén és egy közeli fúrt kútból mintát vett, amelyekből veszélyes anyag nem volt kimutatható, ismertette az országgyűlési képviselő.

„A vízművek tájékoztatása szerint a meghibásodott vezetéket azonosították, elvégezték a sérült szakasz kizárását. Az esemény semmilyen formában nem befolyásolja a vezetékes ivóvíz-szolgáltatást. A településen a lakosság ellátása zavartalan, az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztásra alkalmas”

– ismertette Rétvári Bence.

Hozzátette: kérte, hogy a sérült vezetékszakaszt lehetőség szerint még a mai napon – azaz csütörtökön – állítsák helyre.

Címlapkép: A václigeti csőtörés helyszíne november 16-án, délután. Fotó: Gerzsenyi-Raczkó Tímea

Iratkozzon fel hírlevelünkre