Semjén Zsolt: a kormány a magyar emberek véleményét képviseli az EU-ban

Az Európai Unióban egyedül Magyarországon kéri ki a kormány az emberek véleményét a legfontosabb kérdésekben, és ezt képviseli az európai politika színpadán – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke kedden Balassagyarmaton egy sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök-helyettes a nemzeti konzultáció témáiból a migrációt, a családok védelmét és Ukrajna európai uniós csatlakozását emelte ki. Kifejtette, Európában mindenkinek látnia kell, milyen súlyos következményei vannak annak a migrációnak, amelyet megfogalmazása szerint „nyugodtan nevezhetünk iszlám inváziónak is”.

Ténykérdésnek nevezte, hogy az iszlám migrációval dzsihadista harcosok tömege jön be Európába, ami kezelhetetlen biztonsági kockázatot jelent.

A megoldás – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes –, hogy nem szabad beengedni az illegális bevándorlókat Európába.

„A kötelező elosztási kvóta képtelenség” – hangsúlyozta, példaként említve, hogy egy menekült nagy nehézségek árán valahogyan eljut Pakisztánból a németországi Hamburgba, ahol azt mondják neki, elviszik onnan Romániába. Három nap múlva újra Hamburgban lesz, hiszen nem lehet bezárni, rendőri vagy katonai őrizet alá helyezni.

„Nincs olyan migrációhoz való jog, hogy valaki tetszés szerint eldönthesse, a világ mely országában akar élni, annak az országnak a hozzájárulása nélkül”

– jelentette ki Semjén Zsolt. Hozzátette, ha veszélyben van valakinek az élete, a testi épsége, a lelkiismereti szabadsága, ha valaki faji, vallási, politikai ok miatt veszélyeztetett, joga van a védelemre az első biztonságos országban, addig, amíg a veszély fennáll.

Semjén Zsolt kedden a Kereszténydemokrata est című rendezvényen is vett részt a Nógrád vármegyei város Mikszáth Kálmán Művelődési Központjában. Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón a családok és a gyermekek védelméről is beszélt, kiemelve azt, hogy a gyermekvédelmi törvény nem a felnőttekről szól.

„A felnőttek a magánéletükben azt csinálnak, amit akarnak, de a magyar állam a gyermekek védelmében nem engedheti meg, hogy bármilyen szexuális jellegű szervezet agitációt folytasson óvodában, iskolában, mert a gyermek szexuális felvilágosítása a szülőre tartozik”

– mondta.

A nemzeti konzultáció tekintetében említette az Oroszországgal szembeni tizenkettedik uniós szankciós csomagot is.

„Hogy lehetne szó ennek elfogadásáról, amíg nem elemezték, hogy az előző tizenegynek mi volt a hatása? És hogy lehet szó további pénzügyi segítségről Ukrajnának, amíg nem számol el az eddigi tengernyi támogatás felhasználásával? – vetette fel a miniszterelnök-helyettes.

Hozzátette, hogy a magyar kormány nem tartja reálisnak Ukrajna uniós csatlakozását, mivel az ország háborúban áll, és „azt sem tudni, hol van a határa, kikből áll a népessége”. Leszögezte, Ukrajnának vissza kell adnia az ott élő magyarok szerzett jogait.

(MTI)

Címlapkép: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a balassagyarmati Kereszténydemokrata Esten. Fotó forrása: Facebook/KDNP Balassagyarmat

Iratkozzon fel hírlevelünkre