Kiutasították Olaszországból a marokkói migránst, aki bosszúból tört feszületeket két templomban

Alessandria városa, Torino és Genova között fekszik félúton. A település szinte semmiről sem híres. Csak akkor került a címoldalakra, amikor két évvel ezelőtt letartóztatták a helyi börtönben dolgozó marokkói imámot, aki dzsihádot szított a muszlim rabok között, azaz, a hitetlenek megölésére és a keresztény egyház elpusztítására buzdította híveit. Lehet véletlen is, hogy a hétvégén szintén egy marokkói migráns tettéről szólt az olasz sajtó.

Történt pedig, hogy Enhamel El Mehdi, 23 éves marokkói migráns összesen öt feszületet is megrongált a piemonti városban. Hármat a Santo Stefano (Szent István) plébániáján és kettőt a San Giovannino Testvériség templomában.

Megszentségtelenítette a Szent István templomot, ahol a feszületet levette a főoltárról, majd megrongálta és megrúgta, majd a Szent János Testvériség templomában a presbitériumhoz érve felmászott az oltárra, megragadta a feszületet és a földre dobta, darabokra törte és a kijárat felé indult. Mielőtt távozott volna, leválasztott egy másik feszületet a templom hátsó faláról, a falnak támasztotta, majd több helyen addig rúgta amíg az összetört.

A jeleneteket rögzítette a videómegfigyelő rendszer, így sikerült azonosítani őt. Ráadásul a vandál férfi az őrsön megfenyegette a rendőröket és a helyi keresztény lakosságot is, mondván, hogy ilyen jellegű cselekedetekkel akarja megbosszulni a Gázában megölt palesztinokat.

Az egyik templomban készült videót Matteo Salvini is kitette a közösségi oldalára, a következő megjegyzéssel:

Helyes, hogy ezt a kretént visszaküldték az országába…

Enhamel El Mehdit a város prefektusának javaslatára azonnal kiutasították Olaszországból. Az ANSA hírügynökség szerint a hétvégén feltették egy járatra, amely már vissza is vitte őt Marokkóba.

Idén ő az 59. migráns, akit azért küldtek haza, mert az olasz társadalomra veszélyesnek ítéltek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre