Csák János: „Európa legcsaládbarátabb kormányát képviselem”

Európa, vagy talán a nyugati civilizáció legcsaládbarátabb kormányát képviselem – mondta Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten Budapesten pénteken.

Az életigenlő Magyarország és a sikeres társadalmi-gazdasági modell csak a családokra épülhet. A magyar kormány vállalása és a nemzet egzisztenciális kötelessége a családok támogatása, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen. Ehhez szükség van otthonteremtési támogatásra, valamint arra, hogy a gyermekeket vállaló családok jövedelmi viszonyai a gyermektelenekéihez közelítsenek – mondta a miniszter.

A családbarát munkahelynek természetesnek kellene lennie, hiszen ez az üzletnek is jó. Fontos, hogy családbarát munkahelyek legyenek– tette hozzá.

A gyermekek a legfontosabbak, ők a jövő. Jó családban élni, jó gyermeket nevelni, jó szeretni egymást

– hangoztatta köszöntőjében Csák János, a rendezvény fővédnöke.

Sebastian Keciek, Lengyelország budapesti nagykövete a rendezvényen arról beszélt, hogy a magyar és a lengyel kormány is családbarát politikát folytat, Magyarország egy családbarát állam.

Skrabski Fruzsina, a rendezvényt szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője azt mondta: a magyar fiatalok sok gyermeket szeretnének és házasságban akarnak élni, ebben kell támogatni őket. A fiataloknak kell a társ és a jövőkép.

Azok élnek sokáig, akiknek nagy, szerető családjuk van. A családbarát cégek adnak bizalmat, közösséget, célt és értelmet az élethez.

Hozzátette: országterápiát indítanak a családbarát munkahelyek jó gyakorlatainak terjesztése érdekében.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idei gálaestjén 46 cég kapta meg az Év Családbarát Vállalata díjat. A kisvállalati kategória győztese a vetőmag- és takarmány-nagykereskedő Alfaseed Kft., a középvállalati kategóriáé a Danone Kft., a nagyvállalati kategória idei nyertese pedig a CIB Bank Zrt. lett.

(MTI)

Címlapkép: Csák János miniszter. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Iratkozzon fel hírlevelünkre