Tálibok a magyar határnál? Köszönjük EU!

Kocsis Máté kezdeményezésére a múlt héten hozták nyilvánosságra azt a titkosszolgálati jelentést, amely a migráció és a terrorizmus összefüggéseit igyekezett feltárni Magyarország déli határainál. Azt eddig is tudtuk, hogy nagy a baj, a jelentés azonban az eddigieknél is borúsabb képet fest a helyzetről.

A dokumentum legriasztóbb és egyben legmeglepőbb pontja, hogy a szervezett embercsempészet feletti útvonalat az elmúlt hónapokban az afgán bandák kezdték uralni, az “iparágban” rejlő egyre nagyobb lehetőségeket pedig az Afganisztánt irányító tálibok is felfedezték és közvetlen irányításuk alá vonták a magyar-szerb határon zajló eseményeket. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb agresszivitást és egyre nagyobb szervezettséget látunk a szerb oldalon. Most már ugyanis nem ritkák a több halálos áldozattal járó összecsapások és a magyar határt védők is egyre nagyobb veszélyben vannak. Nem csoda, hogy mindenki egyre többet kockáztat, az embercsempészet ugyanis egyre nagyobb üzlet. Minél többen próbálnak Európába jönni, annál nagyobb. És minél nagyobb a bevétel, annál szervezettebbek lesznek az üzletet irányító bandák, annál kifinomultabb módszereik lesznek arra, hogy átjuttassák a migránsokat a határokon. Persze

amiről beszélünk, az teljesen logikus, mondhatni a piacgazdaság elvei szerint működik. Ha igény van egy szolgáltatásra, akkor az pénzbe kerül és minél nagyobb igény van rá, annál több pénzbe.

És hiába beszélnek a brüsszeli bársonyszékekből embercsempészek elleni küzdelemről, addig, amíg a világ szegényebb régióiban tömegesen jelentkezik igény arra, hogy emberek Európába jöjjenek, mert itt tárt karokkal fogadják őket, addig ez az iparág élni és virulni, sőt, egyre jobban élni és egyre jobban virulni fog. Nincs az a határvédelmi rendszer, nincs az a titkosszolgálati működési modell, nincs az az országok közötti együttműködés, amely megállítaná. Az illegális bevándorlást és a rá épülő egyre nagyobb és embertelenebb üzletet csak egyetlen dolog tudná megállítani: egy határozott üzenet Brüsszelből arra vonatkozóan, hogy:

ne gyertek, nincs itt helyetek!”

Ez lenne a nulladik lépés, amelyet Európának meg kellene végre tennie a saját biztonsága érdekében. Mert ne legyenek kétségeink, a tálibok és más bűnszervezetek képviselői nem fognak megállni az európai határoknál. Nekik lekötelezett ezrek és tízezrek lépnek ugyanis Európa területére és egyre több szervezett bűnözői csoport ismeri majd fel a drog, a prostitúció, vagy éppen a különböző pénzlehúzó csalásokban rejlő lehetőséget. Ezek a bűnbandák el fogják lepni Európát azokkal a terroristákkal együtt, akik most is épp bosszúszomjasan várják azt, hogy a kontinensre jöjjenek és elpusztítsák azt.

Hány barbár cselekedetnek kell még történnie, mennyire kell káoszba taszítani a nyugat-európai társadalmakat ahhoz, hogy valaki végre kimondja: ne gyertek?!

Persze – ahogyan említettem – ez csak a nulladik lépés kellene, hogy legyen, a szavakat ugyanis tetteknek kellene követnie. Európát erőddé kell tenni. A saját biztonságunk érdekében éppen ellentétesen kell cselekedni, mint ahogyan azt Brüsszelből szajkózzák. Azt kell tenni, amit máshol – ahol még számít a nemzeti érdek – már régen felismertek. A világ hasonló fejlettségű részei ugyanis erődítmények. Az Amerikai Egyesült Államok, Japán, Ausztrália, vagy épp a gazdag arab országok nem engednek be a területükre akárkit. Jól felfogott érdekeikből adódóan megszűrik és megválogatják, hogy ki az, aki a területükre léphet. Európa még most sem ismerte fel, hogy ez az érdeke, a naivitás kora és ideje azonban hamarosan le fog járni. A bevándorlás ugyanis egy új, az eddigieknél sokkal veszélyesebb szakaszába lépett és ezt nemsokára a nyugat-európai utcákon is megtapasztalják majd.

Iratkozzon fel hírlevelünkre