Netanjahu: Ez a második szabadságharcunk

Ez a második szabadságharcunk. Harcolni fogunk, hogy megvédjük hazánkat. Harcolni fogunk, nem pedig visszavonulni – mondta Netanjahu Yoav Gallant védelmi miniszterrel és Benny Gantz miniszterrel közösen adott nyilatkozatában .

Izrael miniszterelnöke az 1948-as háborúra utalt, amikor az arab seregek nem sokkal azután támadták meg a zsidó államot, hogy Izrael nemzetként újjászületett. Mind ő, mind a többi izraeli vezető dicséretben részesítette a Gázába vonult és az ország különböző részeit védő katonákat, mondván:

Csatlakozz Izrael hőseinek láncolatához, amely 3000 éve tart Józsuétól a Jom Kippurig. Háború és így tovább.

Később Netanjahu nyilatkozatában üdvözölte az Egyesült Államok és a prominens európai vezetők segítségét.

Múlt csütörtökön az Izraeli Védelmi Erők hangfelvételt tettek közzé arról, hogy egy gázai civil azt mondta a Katonai Hírszerzési Igazgatóság 504-es egysége egyik tisztjének, hogy a Hamász megakadályozza, hogy civilek elmeneküljenek a Gázai övezet északi részéből, annak ellenére, hogy Izrael evakuálási parancsot adott – írja a The Christian Post .

A Hamasz továbbra is emberi pajzsként használja a gázai civileket, és nem engedi, hogy evakuálhassanak

– szögezte le az IDF tweetjében , amelyhez a hanganyag is szerepelt.

 

Forrás: Christian Headlines

A címlapképen Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszél a Joe Biden amerikai elnökkel tartott kétoldalú megbeszélésén Tel-Avivban 2023. október 18-án, tizenegy nappal a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni többfrontos támadása után.
MTI/AP/Evan Vucci

Iratkozzon fel hírlevelünkre