„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek”

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mutatjuk, hogyan emlékeznek a politikusaink.

Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek

– írta Facebook bejegyzésében mindenszentek napja alkalmából Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője és Hornung Ágnes családokért felelős államtikár egy Juhász Gyula verset idézett Facebook-oldalán.

 

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese emlékeztetett, a katolikusok a mennybe jutott és szentté vált lelkeket ünneplik, a protestánsok és a nem hívők már ezen a napon is a halottaikra emlékeznek. 

Megtisztítjuk a sírokat, friss virág kerül a halmokra és milliónyi gyertya gyullad. Szeretteinkre emlékezünk. Köszöntsük őket azzal is, hogy ezen a világon a lehető legszebben, leghasznosabban, a legnagyobb szeretetben folytatjuk éltünket!

– zárta bejegyzését a parlamenti államtitkár.

 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Harrach Péter a KDNP frakcióvezető-helyettese  szintén posztolt egy képet.

Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes közösségi oldalán azt írta:

Ezen a napon, a diadalmas egyház ünnepén, a megdicsőült, azaz mennybe jutott és szentté vált lelkeket ünnepeljük. Mindazokat, akikről név szerint nem emlékezhetünk meg a kalendáriumban a sokaságuk miatt

– fogalmazott, hozzátéve: 

Mindenszentek ünnepe alkalmat ad arra, hogy az üdvözült szentek közbenjárását kérjük a lelki béke elérésében és segítségüket kérjük, hogy elhallgassanak a fegyverek a világban.

 

A címlapképen látogató mécsest gyújt a budapesti Farkasréti temetőben a közelgõ mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt 2020. október 31-én. MTI/Mohai Balázs

Iratkozzon fel hírlevelünkre