Ferenc pápa iskolai igazolást írt a püspöki szinódus legfiatalabb résztvevőjének

Ferenc pápa igazolást írt a 19 éves Wyatt Olivasnak. A Wyomingi Egyetem hallgatója felmentést kapott a Szentatyától az órái alól, hogy a négy hét szinódusi munka után egy kicsit pihenhessen, regenerálódhasson.

Wyatt félig komolyan, félig tréfásan jónak látott egyfajta „igazolást” kérni, hogy megmagyarázza a professzoroknak: pihenésre van szüksége, hogy feltöltődhessen a vatikáni munka után, mielőtt újra elkezdi az órák látogatását. Ki írja alá, ha nem az egész közgyűlés „elnöke”? A pápa jót mosolygott és készségesen beleegyezett. A levélben a következő olvasható:

Wyatt A. Olivas szerves része volt a szinodalitásról szóló szinódusnak, és szorgalmasan dolgozott, hogy hozzájáruljon ehhez a jelentős egyházi eseményhez. Erőfeszítéseit nagyra értékelte az egyházi közösség, és hálásak vagyunk odaadásáért és kemény munkájáért. Fáradhatatlan erőfeszítéseinek eredményeként úgy gondoljuk, hogy Wyatt megérdemel egy kis távollétet az óráktól, hogy feltöltődhessen.” „Wyatt – folytatódik a levél – megígérte, hogy visszatér az órákra és befejezi munkáját, és bízunk benne, hogy betartja a szavát. Bízunk benne, hogy a nagyon szükséges szünetet követően újult erővel és koncentrációval tér vissza tanulmányaihoz. Ezért kérjük, hogy rövid időre mentsék fel az órák alól.” Kék tollal aláírva: Ferenc.

Ez a szinódus – mondta Wyatt a Vatikáni Sajtóteremben tartott október 18-i tájékoztatón – új reményeket és perspektívákat ébreszt benne: „Csodálatos élmény, hogy meghallgatnak bennünket, és hogy mi is különféle tapasztalatokról hallhatunk a világ minden tájáról. Azt hiszem, igazán hihetetlen, hogy lehetőségem van annyi mindent megtudni: nagyon jó és izgalmas itt lenni. Természetesen szép, de fárasztó is, olyannyira, hogy az egyetemi munka folytatása előtt pihenésre is szükség van. Jelen esetben a pápa áldásával, vagy inkább »igazolásával«.”

Forrás és fotó: Vatican News

 


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb