Böjte Csaba: Ne vérbe és füstbe borítsuk drága földünket, hanem virágba és szeretetbe

Böjte Csaba testvér a Mária Út mentén rózsák elültetésével szeretné a békés együttélés fontosságára felhívni  a zarándokok figyelmét. A Mária Rádió Beavató zarándoklatának keretében kerül sor az első békerózsa ünnepélyes elültetésére 2023. október 21-én szombaton 11 órától a Makkosmária Angyalok Királynéja kegytemplom kertjében.

A Mária Rádió épp egy éve indult kezdeményezésének, a Beavató zarándoklatoknak a keretében, október utolsó előtti szombatján Csaba testvérrel közösen ültethetjük el a béke rózsáját a Makkosmária Angyalok Királynéja, egyúttal Fogolykiváltó Boldogasszony templom kertjében.

A rendezvény apropóját a Szentföldön dúló háború adja.

„Ne vérbe és füstbe borítsuk drága földünket, hanem virágba és szeretetbe” – hirdeti Csaba testvér. 

„Mi lehet a válasz, a gyűlölet áradásra? Nem egy újabb bomba, egy újabb rakéta, hanem a szeretet. Arra hívjuk a zarándokokat, hogy ültessünk virágot. Ne hagyjuk, hogy a sötétség diadalmaskodjon az emberiség életében. Kis dolog egy rózsatő elültetése, de ezzel az egymás iránt érzett szeretetünket valljuk meg.”

A Makkosmária templomot korábban a fogolykiváltó trinitárius szerzetesek gondozták. A szerzetesek a török időkben önmaguk életét ajánlották fel egy-egy – törökök által elhurcolt – keresztény rabért cserébe, épp úgy, ahogy a napokban Jeruzsálem latin pátriárkája is felajánlotta magát túszul az elfogott gyermekekért a Gázai övezetben.

„Tőlünk ekkora áldozatot a Jóisten nem kér, de mégis fontos, hogy kimutassuk szolidaritásunkat azok iránt, akik szenvednek és a békéért küzdenek. Nem a tettek nagysága, hanem a tetteinkben lévő szeretet nagysága a fontos” – idézte az atya kis Szent Teréz gondolatát.

A Böjte Csaba testvér által vezetett zarándoklat 10:00 órakor indul a Szent Anna-rétről (Budapest, Normafa).

Zarándokoljunk együtt október 21-én, imádkozzunk közösen, ültessük el a béke rózsáit és valljuk meg a holnapba, a testvéri szeretetbe vetett hitünket. Részletek, regiszráció: www.mariaradio.hu/zarandoklatok

Forrás: Mária Rádió 

A címlapkép forrása: MTI/Mónus Márton

Iratkozzon fel hírlevelünkre