Tüzet nyitottak a rendőrök egy fegyveresre Brüsszelben, aki a hétfő esti támadás elkövetője lehet

Rálőttek a belga rendőrök egy gyanús fegyveresre, aki a két halálos áldozatot követelő hétfő esti brüsszeli iszlamista támadás elkövetője lehet – közölte kedden a belga ügyészség.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi meghalt-e. A gyanúsítottra a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban lőtték rá egy rajtaütésben. Az ügyészség szerint nagyon hasonló fegyver volt nála, mint amilyet a hétfő esti merényletben használtak.

A támadás elkövetőjeként már korábban egy 45 éves tunéziai menedékkérőt azonosítottak, akit emberkereskedőként, illegálisan az országban tartózkodó és a nemzetbiztonságra veszélyes egyénként tartott nyilván a belga rendőrség.

Egy iszlamista merénylő két svéd fociszurkolót lőtt le hétfőn este Brüsszelben, egy harmadik személyt megsebesített.

(MTI)

A címlapképen svéd szurkoló látható a King Baudouin Stadionban, ahol a félidőben biztonsági okokból félbeszakadt Belgium–-Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ mérkőzés 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb – négyes szintre – emelték a terrorkészültséget azt követõen, hogy a város központjában két embert agyonlőttek, egy személyt pedig megsebesítettek a Belgium-–Svédország Európa-bajnoki selejtezõ kezdete előtt. Mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. Szemtanúk szerint az elkövetõ a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb). Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Iratkozzon fel hírlevelünkre