31 százalékkal csökkent az abortuszok száma Észak-Karolinában a korlátozás után 

Észak-Karolinában 31 százalékkal csökkent az abortuszok száma, miután megtiltották, hogy a 12. hét után elvetessék a gyermeket – írja a Life Site News

A Guttmacher Intézet új jelentése azt mutatja, hogy júliusban még így is 2920 abortuszt végeztek el, bár ez 31 százalékos csökkenés júniushoz képest. A műtéti abortuszra vonatkozó állami korlátozások július 1-jén léptek hatályba. 

A jelentés megállapította, hogy a szomszédos államokban nem tapasztaltak hasonló mértékű növekedést az abortuszok számában, ami arra utal, hogy Észak-Karolina lakosai nem utaztak máshová.

A korlátozás Észak-Karolinában még mindig megengedőbb, mint más déli tagállamokban. Florida a hatodik hét után tiltja az abortuszt, ahogy Dél-Karolina is, kivéve, ha a gyermek vérfertőzés vagy nemi erőszak következtében fogant, akkor a határidő 12 hét. 

Az életvédő aktivisták azonban folyamatosan rámutatnak ezekben a tagállamokban is, hogy az élet a fogantatással kezdődik, a babák pedig nem hibáztathatók a fogantatásuk körülményeiért. 

A címlapkép forrása: Unsplash 

Iratkozzon fel hírlevelünkre