Novák Katalin a családjával teljesítette a Budapest Maratont

Novák Katalin köztársasági elnök jelére indult el vasárnap a 38. Spar Budapest Maraton. A mezőny 13 fokban, felhős ég alatt, eső és szél nélkül, ideális futóidőben vágott neki a távnak.

Az államfő az ELTE Lágymányosi Campusánál rajtoltatta el a mezőnyt, amelyhez utolsó futóként csatlakozott, hogy elkísérje nagynénjét, a 70 éves Gergely Editet, aki élete 41., egyben utolsó maratonját futja. Gergely Edit volt az, aki megszerettette a köztársasági elnökkel a futást.

Családi váltóban futottunk: édesanyám, az unokatestvéreim, én pedig az utolsó tizenegy kilométeren támogattam nagynénémet, hogy sikerrel célba érjen. Megcsináltuk!

– írta Novák Katalin Facebook-oldalán.

A nőknél Barabás Eszter, a férfiaknál pedig az amerikai Mitchell Baum nyert

A Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint 96 országból és több mint ezer magyar településről mintegy 23 ezren érkeztek a kétnapos rendezvényre, amelyen vasárnap reggel 9 órakor rajtoltak el a maratoni táv résztvevői. Köztük volt a 73 éves svéd Jan Paraniak és a 75. születésnapját ünneplő szlovák Eva Seidlova is, akik együtt összesen több mint ezer maratont teljesítettek már.

A leghosszabb távon gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott Mitchell Baum, aki 2:24:36 óra alatt ért célba, másodikként pedig Vigh Zoltán Krisztián (2:27:30) futott át a célvonalon. A nőknél Barabás Eszter volt a leggyorsabb 2:54:17 órás teljesítményével.

 

A címlapképen Novák Katalin köztársasági elnök és 70 éves nagynénje, Gergely Edit a célban a 38. Spar Budapest Maraton fesztiválon az újbudai Pázmány Péter sétányon 2023. október 15-én.  MTI/Hegedüs Róbert


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb