Zelenszkij felesége gyémántokra költi a háborús segélyeket

Olena Zelenszka az Egyesült Államokba tartott férjével, aki részt vett az ENSZ közgyűlésén. Míg az ukrán elnök folyamatos pénzügyi és katonai támogatásokért lobbizott, addig felesége a Cartier luxusmárka New York-i üzletébe ment vásárolni.

A bolt egyik volt alkalmazottja Instagram-oldalán számolt be Zelenszkij feleségével való találkozásáról.

„Megpróbáltam elvinni egy gyors körbevezetésre, de nem érdekelte” – kezdte beszámolóját a nő. Az eladó néhány terméket mutatott Zelenszkának, de vásárlása végén ráripakodott az eladóra:

„ki mondta, hogy szükségem van a véleményedre?” – szólt rá az ukrán first lady.

Az alkalmazott beszámolója szerint az incidenst követően Olena az üzletvezetőt kérte és őt másnap elbocsátották. A közzétett videóban a nő bemutatta Zelenszka vásárlásának blokkja másolatát, amelyhez holmijainak összepakolása során jutott hozzá.

Eszerint a számla teljes értéke több mint 1,1 millió dollár, azaz közel 409 millió forint, amelyen három fehéraranyból készült, gyémánttal kirakott terméket, egy karkötőt, egy pár fülbevalót, valamint egy nyakláncot vásárolt.

Az üzlet volt alkalmazottja arról is beszélt, hogy véleménye szerint Zelenszka valószínűleg országa népétől lopta el a pénzt. Külföldi hírportálok pedig megjegyzik,

ha csak a Cartier üzletében ennyi pénzt elköltött Zelenszkij felesége, összesen mennyit költhetett aznap?

Nem ez volt az első alkalom, amikor luxusvásárláson kapták rajta az ukránok első asszonyát a háború kitörése óta. Tavaly azért került a címlapokra Zelenszka, mert állítólag Párizsban költött el több mint 42 500 dollárt, azaz körülbelül 15,6 millió forintnak megfelelő összeget.

Az X (korábban Twitter) közösségi oldalon egy felhasználó azt írta,

„örülök, hogy milliárdokat küldünk az adónkból, hogy Zelenszkij felesége 42 500 dolláros bevásárlásra indulhasson Párizsban”.

A párizsi esetet végül bizonyítékok nem támasztották alá, de többen sérelmezték azt is, hogy férjével a Vogue címlapján szerepeltek, amelyben Olena arról számolt be, hogyan élte meg a háború kirobbanását és az elnök feleségeként milyen kihívásokkal kellett szembenéznie. 

Lauren Boebert az amerikai Republikánus Párt kongresszusi képviselője például azt írta X oldalára,

„miközben hatvanmilliárd dollár segélyt küldünk Ukrajnának, Zelenszkij a Vogue fotózásain vesz részt. Ezek az emberek azt hiszik, balekok vagyunk.”

Forrás: magyarnemzet.hu

A címlapképen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart Kijevben 2022. április 23-án.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Iratkozzon fel hírlevelünkre