Novák Katalin államfő ellátogatott a fóti lovasterápiás versenyre

Novák Katalin államfő a Magyar Lovasterápia Szövetség 19. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas és Lovasterápiás Versenyének második napjára látogatott ki Fótra. A fogyatékossággal élő gyerekek versenyének egyik házigazdája volt, sőt meg is tornáztatta a lelkes kis lovasokat. A profi díjlovas-klasszisok versenye is folytatódott, ahol Világkupa-fordulót lovagoltak ma. Házigazdaként láthattuk még szombaton Fülöp Attila államtitkárt, Kuncze Gábort, az NGYSZME alelnökét és Demján Lídiát, az NGYSZ támogatóját is.

A fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás versenyén idén 24 csapat 145 kis lovasa vesz részt. Szombaton a gyerekcsapatok 9 versenyszámban mérték össze tudásukat. Sokak számára már ismerős volt a környezet, hiszen visszatérő, „rutinos versenyzők”. A gyerekek lelkesen mutatták be a versenypályán, amit egész évben tanultak a fejlesztő foglalkozásokon. A délelőtti versenyszámok egyik házigazdája Novák Katalin köztársasági elnök volt, aki megérkezése után először bepillantott a fogászati szűrőbuszunkba. Ezután együtt melegített be és tornázott a látássérült gyerekekkel, majd végigkísérte az ügyességi pályán az első versenyzőt.

A terápiás versenyszámok további házigazdái Harrach Péter országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, az NGYSZME alelnöke, Glattfelder Béla, az NGYSZ tagja és Hassay Zsófia, a Fővárosi Közgyűlés tagja voltak, akik értékes ajándékokat, valamint az intézményi pénzdíjakat adták át a boldog győzteseknek. Egyetlen gyerek és csapat sem távozott üres kézzel!

Fót, 2023. szeptember 30.
Novák Katalin köztársasági elnök, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat (NGYSZ) védnöke (j), Harrach Péter, a KDNP országgyûlési képviselõje, frakcióvezetõ-helyettes (j2), Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat elnöke (j3) és Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkár Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központjában 2023. szeptember 30-án. Az államfõ látássérült, illetve fogyatékkal élõ gyermekek ügyességi versenyszámait tekintette meg a nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyen, amelyet a Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával szeptember 29. és október 1. között 19. alkalommal rendezte meg Fóton.
MTI/Bruzák Noémi

A Díjlovas Versenyen szombaton két pályán, 10 versenyszámban mérték össze a tudásukat a díjlovasok, illetve ma volt a Para Díjlovagló Magyar Bajnokság is. Délután rendeztük meg parádés mezőnnyel a Telekom Nagydíjat, amely egyben világkupa-forduló is volt. A győztes nemcsak pénzdíjat és kupát nyert, hanem a nagydíj szponzorától, a Magyar Telekomtól egy tabletet is kapott ajándékba. A díjlovas versenyszámok házigazda teendőit ezen a napon Fülöp Attila államtitkár, Kuncze Gábor, az NGYSZME alelnöke, Demján Lídia, az NGYSZ támogatója, Ligárt Balázs, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Harrach Péter országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes, az NGYSZME alelnöke, Glattfelder Béla, az NGYSZ tagja és Király Péter, a Telekom Alkalmazásfejlesztési vezetője látták el.

Fót, 2023. szeptember 30.
Novák Katalin köztársasági elnök, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat (NGYSZ) védnöke (b) látássérült, illetve fogyatékossággal élõ gyermekeknek rendezett ügyességi versenyen Fóton, a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat Lovasterápiás és Oktató Központjában 2023. szeptember 30-án. Az államfõ az ügyességi versenyszámokat tekintette meg a nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyen, amelyet a Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával szeptember 29. és október 1. között 19. alkalommal rendezte meg Fóton.
MTI/Bruzák Noémi

A vasárnapi nemzetközi zsűriben 7 ötcsillagos bíró kapott helyet, például Cara Whitham (Kanada), Leif Toernblad (Dánia), és további 8 bíró gondoskodott a precíz és igazságos bíráskodásról. A verseny technikai felelőse Joelle Beier (Luxemburg) volt.

A fogorvosi buszban vasárnap elsősorban a lovasterápiás verseny résztvevőit fogadták az önkéntes fogorvosok. A Gyermekmentő nőgyógyászati szűrőkamionja tanácsadással várta a jelentkezőket.

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre