Magánkihallgatáson fogadta a Szentatya az MKPK küldöttségét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia küldöttségét 2023. október 2-án reggel magánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa. A Szentatya különleges ajándékot is kapott a küldöttségtől, a háromnapos apostoli úttal kapcsolatban.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita és Tóth Tamás, az MKPK titkára, a Szentatya áprilisi magyarországi látogatásának általános koordinátora a Magyar Katolikus Egyház, a püspökök, a papság és a hívek nevében köszönetüket fejezték ki a Szentatyának a háromnapos apostoli útért, a kapott tanításért és kegyelmekért.

A küldöttség egy különleges, a Szentatya számára egyetlen példányban készült, fehér, bőr kötésű kötetet ajándékozott a Szentatyának, amely a pápa Magyarországon elhangzott beszédeit tartalmazta öt (olasz, angol, német, spanyol és magyar) nyelven. Mint ismeretes, a pápa Budapesten elhangzott beszédei magyarul már megjelentek, azonban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az elhangzott beszédek szövegei hamarosan elérhetőek lesznek nyomtatásban további négy nyelven is.

Forrás: MKPK

Fotó: Flavio Depaula

Iratkozzon fel hírlevelünkre