Megújult a körösfői református templom

A magyar kormány támogatásával kívül és belül is megújult a Körösfői Református Egyházközség temploma. A hálaadó püspöki istentiszteleten Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár is részt vett. 

Hoppál Péter Facebook-oldalán írta, nemcsak az épület újult meg, hanem a kerítés, a járda az orgona és az imaterem is. Az építkezést a magyar kormány 15 millió forinttal támogatta.

 

Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke is beszámolt a közösségi oldalán a templom felújításáról:

Úgy gondolom, nemcsak a köveket, hanem a lelkületet is néha meg kell újítani, amely csak Isten közelségében válhat igazi, értékeit megőrző és építő közösséggé. Ha kitartóak vagyunk hitben, maradandót alkothatunk életünk minden területén. Köszönjük Magyarország Kormányának, az Erdélyi Református Egyházkerületnek és mindazoknak, akik hozzájárultak Isten hajlékának megújulásához! Kívül-belül megújulva várja a híveket alkalomról alkalomra a Körösfői Református Egyházközség temploma. Kívánjuk, hogy minél gyakrabban tudja élettel megtölteni ezt az ékszerdobozt a közösség!

– fogalmazott az alelnök.

A címlapképen a magyar kormány támogatásával megújult körösfõi református templom a megújulásért tartott hálaadó istentisztelet napján 2023. október 1-jén.
MTI/Kiss Gábor

Iratkozzon fel hírlevelünkre