Kaliforniában büntethetik az iskolákat, ha nem tanítanak gender ideológiát 

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó aláírta azt a törvényt, amely csökkentené azoknak az iskoláknak a támogatását, amelyek az LMBT-tartalmakat kizárják az osztálytermeikből – írja a Catholic News Agency

A törvény központosított iskolai tantervet vezet be, és bírsággal sújtja azokat az iskolákat, amelyek korlátozzák a homoszexualitással és a gender ideológiával foglalkozó könyvek elérését, miután egyes iskolaszékek úgy vélték, hogy a gyermekek számára nem kellene ilyeneket tanítani. 

Az állami főfelügyelő felhatalmazást kapott arra, hogy csökkentse az intézménynek juttatott támogatást, ha nem biztosít „elegendő tankönyvet vagy tananyagot” amely megfelel Kalifornia állam sokszínűségre és befogadásra vonatkozó normáinak.   

A főfelügyelőnek arra is lesz hatásköre, hogy tankönyveket vásároljon az iskolai körzetben tanuló diákok számára, majd ezen költségeket megtéríttesse az iskolákkal, amennyiben azok nem hajlandók az előírt normáknak megfelelő olvasnivalót adni a tanulóknak. 

Tony Thurmond állami főfelügyelő pozitívan nyilatkozott az új törvényről, és jelezte, hogy élni kíván új hatáskörével.

Született egy törvény a biztonságos és támogató iskolákról is, amelynek keretében előírják a tanároknak, hogy képzésben kell részesülniük „az LMBTQ-tanulók igényeinek kielégítésével kapcsolatban”. Törvényt hoztak arról is, hogy minden iskolának 2026-is nemsemleges mosdókat kell kialakítania.   

A felsőoktatásra vonatkozó új szabályozás szerint az intézményeknek frissíteniük kell a nyilvántartásokat, hogy azok tükrözzék az adott személy önbevallása szerinti nemi identitását és nevét. 

Arról is rendelkeztek, hogy a 18 évnél fiatalabb személyek nemváltoztatására irányuló kérelmét bizalmasan kell kezelni, és korlátozni kell az ilyen nyilvántartásokhoz való hozzáférést.

A címlapkép forrása: Unsplash 

Iratkozzon fel hírlevelünkre