Pedagógus szakszervezet utasítja a tanárokat, hogy titkolják el a diákok nemi hovatartozását a szülők elől

Egy coloradói iskolai körzetben élő szülők felháborodásukat fejezték ki, miután egy jelentés szerint a helyi tanári szakszervezet e-mailen keresztül kérte tagjait, hogy szabaduljanak meg a diákok transznemű információinak bizonyítékaitól.

A szervezet felszólításában szerepel, hogy a pedagógusok ne tárolják digitálisan a diákok nemi identitására vonatkozó felmérések bizonyítékait, mivel azok tartósabbak és a szövetségi törvények értelmében kérhetőek, így papír és ceruza alapon szükséges az ilyen fajta kérdőíveket kitölteni. Az e-mailben azt kérik, inkább jegyezzék meg a gyermekeket és ne ragaszkodjanak a dokumentumokhoz.

A Szövetségi Oktatási Jogok és Adatvédelmi Törvény (FERPA) értelmében a szülőknek joguk van ellenőrizni és felülvizsgálni diákjaik iskola által vezetett oktatási nyilvántartásait. Ennek okán

a diákok nemi identitására vonatkozó kérdőívek sértik a törvényt, ha a szülők tudta nélkül végzik.

Miután kiderült, hogy egy coloradoi iskolában végeztek a diákok nemi identitására irányuló felmérést, az egyik anyuka így fogalmazott:

„Becsaptak, hazudtak, kihasználtak. Nem hiszem, hogy megbízhatok a tanárokban”

– mondta, majd utalt arra is, hogy az intézmény ezzel szimplán törvényt sértett.

A szakszervezet később közleményben mondta el, hogy a nemi identitásra vonatkozó felmérések arra szolgálnak, hogy a diákok számára egy biztonságosabb környezetet teremtsenek, amelyben a pedagógusok tisztelik a gyermekek nemi hovatartozását. Továbbá bátorítják a tanárokat, hogy ne fedjenek fel olyan információkat mások előtt — beleértve a szülőket —, amelyek a diákok transznemű státuszára irányulnak.

Forrás: foxnews.com

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre