Agydaganata volt, mégis elutasította az abortuszt

Alig több, mint egy éve történt, hogy egy amerikai édesanyánál igen ritka rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Tasha Kann éppen 20 hetes terhes volt, egy egészséges kislányt hordott a szíve alatt, amikor a rettenetes diagnózist közölték vele. Az orvosok egyúttal azt is megmondták, hogy akkor van a legtöbb esélye a rák elleni küzdelemben, ha elveteti gyermekét és azonnal megkezdi a kemoterápiát valamint a sugárkezelést. Még ez sem jelentette volna azt feltétlenül, hogy meggyógyul, de azzal mindenképpen kecsegtették, hogy így több ideje marad hátra. Tasha azonban nem szerette volna elvetetni a gyermeket, még akkor sem, ha ez azt jelentette, hogy hamarabb meghalhat.

„Agydaganat, elég rosszul hangzik, nem? Őszintén szólva azt sem tudtam, mit gondoljak. De azt tudtam, hogy mindenképpen meghalok, hát akkor életben tartom legalább a babámat” – fogalmazott a kezdetekre visszaemlékezve az édesanya. Tasha azonban hitt abban, hogy lehet biztonságosabb út is, nem csupán önmaga, de kislánya számára is.

Az asszony rengeteg ima, kutatás és utánajárás után úgy döntött, hogy megtartja a terhességet, és megpróbál természetes úton küzdeni a rák ellen, elutasítva a sugárkezelést és a kemoterápiát. Minderről az általa létrehozott GoFundMe oldalon számolt be, ahol az alternatív kezeléshez keresett támogatókat.

Kislánya, Gracey Joy (A név jelentésében felsejlenek a Kegyelem és az Öröm szavak) tavaly októberben született, teljesen egészségesen a Kann család pedig azonnal a szívébe zárta.

Tasha betegsége a rák egy rendkívül agresszív fajtája, amely a központi idegrendszerből kiindulva három agyi területet is megtámadott, különösen ellenálló a kezelésekkel szemben, műteni pedig nem lehetséges. A sugár, -és kemoterápiák elutasításával Tasha hátralévő éveinek száma hónapokra csökkent: akkor azt mondták neki, hogy 12 hónapja van hátra. Ő azonban rácáfolva minderre jelenleg már 14 hónappal élte túl a diagnózist.

A Fox News-nak adott interjúban beszélt az eddig megtett útról. Élénken emlékszik arra, amikor az orvosok közölték a diagnózist:

„Egy három orvosból álló team lépett a szobába és az ágy lábánál állva azonnali abortuszt javasoltak, valamint a sugárkezelések és a kemoterápia megkezdését. Ez olyan 5-8 évvel hosszabbíthatta volna meg az életét a szakértők szerint. Azonnal rávágtam, hogy nem vállalom” – mesélte a megrázó történetet.

Tasha pedig több, mint egy évvel a diagnózis felállítása után – dacolva az orvosok jóslataival – még mindig életben van. „Kicsit féltem, de soha nem veszítettem el a reményt” – mondta Kann a diagnózisáról, hozzátéve, hogy amikor ezeket a döntéseket meghozta, a hite jelentette a legnagyobb támpontot.

„Tudtam, hogy erősnek kell lennem a babám érdekében. Az abortusz számomra soha nem volt opció, mert nem ez Isten akarata. Mély beszélgetéseket folytattam Jézussal azon a héten a kórházban, és tudtam, hogy ha ragaszkodom az Úrhoz és az ígéreteihez, meg fogja óvni a kislányomat.”

Kann nem bánta meg a döntését, hiszen most már tud küzdeni a betegsége ellen. Egy drága immunterápiás kezelést kap, amely évi százezer dollárba kerül.

„Minden nap ránézek a gyönyörű gyermekemre, és arra gondolok, milyen könnyen mondták, hogy vetessem el – mintha ő egy semmi lenne” – fogalmazott a nő a Fox News Digitalnak adott interjúban. Kislánya most nyolc hónapos. „Ha hallgattam volna rájuk – ahogy a legtöbb beteg teszi, mert megbíznak az orvosaikban, és nem végeznek saját kutatásokat –, a babám most nem lenne itt velünk” – mondta.

„Istentől való csoda, hogy mindketten itt vagyunk.”

„Az onkológus azt mondta, nem tudja, hogyan lehetséges, hogy még mindig életben vagyok” – mondta Kann.

„Hogyan lehetne más válasz, mint a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus?”

Forrás: Lifenews.com

Kiemelt képünk forrása: Lifenews.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre