Őrizetbe vettek öt indiait, mert keresztény imaórát tartottak 

Augusztus 15-én Indiában a rendőrség 37 személyt, köztük 19 nőt vádolt meg azzal, hogy térítettek egy faluban. A rendőrség végül öt embert, köztük három lelkészt vett őrizetbe – írja a Christian Post. 

Dinesh Kumar lelkész azt nyilatkozta, hogy a közösség imaórát tartott, amikor a rendőrség megjelent. Hozzátette, hogy már régóta rendeznek hasonló eseményeket vasárnaponként és más jelent ünnepek alkalmával. 

„Nem zavarunk senkit a környéken, és eddig a helyiek sem tiltakoztak ellene. A mi embereinket sokkolta a hirtelen rendőrségi razzia” – jegyezte meg. 

A letartóztatott személyeket szabadon engedték, azonban eljárást indítottak ellenük hittérítés vádjával, kiemelve, hogy a térítés abban merült ki, hogy az imaórát a függetlenség napjára időzítették.

Az indiai alkotmány kimondja a vallásszabadságot, a keresztény vezetők szerint ezért joguk van imaóra szervezéséhez, és azokon való részvételhez. 

„Megdöbbentő, hogy a rendőrség korlátozza az embereket alapvető joguk gyakorlásában egy olyan napon, amikor az ország a függetlenség napját ünnepli” – nyilatkozta az egyikük.  

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre