Már csak a Ferencváros van talpon a Konferencia Ligában

A Fradi az idegenbeli kiütéses győzelme után hazai pályán is megverte a Hamrun csapatát, míg a Debrecen a nagyszerű 0-0 után a Nagyerdei Stadionban egy 5-0-s vereségbe futott bele.

A zöld-fehérek minden lényeges kérdést eldöntöttek az odavágón, amikor is idegenben 6-1-re legyőzték a Hamrun együttesét. Máté Csaba ezek után megtehette volna, hogy pihenteti a kulcsjátékosait, és azokat a labdarúgókat küldi pályára, akik eddig kevés játéklehetőséghez jutottak.

Ehhez képest ugyanaz a támadósor kezdett most is, akik egy héttel ezelőtt, hátul azonban történtek cserék, szabadnapot kapott Dibusz Dénes, helyette Varga Ádám védte a Fradi kapuját, a hátvédek közül pedig Sammy Mmaee, Ramirez és Makreckis is pihenhetett.

Magyar szempontból nem indult jól a találkozó, a vendégek már a 6. percben megszerezték a vezetést. Montebello beadására Mbong érkezett remekül, Pászkát megelőzve védhetetlenül lőtt az FTC kapujába.

A félidő hátralevő részében óriási mezőnyfölényben játszott a Fradi, az ellenfél a félpályán is alig tudott átjönni, hátul viszont foggal-körömmel őrizték az előnyüket. A jeget végül a 41. minutumban sikerült megtörniük a hazaiaknak, egy szépségdíjas akció végén Traore vette be fejjel az ellenfél kapuját.

A fordulás után sem változott a játék képe, az újabb ferencvárosi találatra azonban nem kellett ismét 40 percet várnunk, a második félidő közepén Marquinhos szólója után Varga Barnabásnak már csak be kellett kotornia a játékszert a máltai kapuba. 

Több gól már nem esett a mérkőzésen, a zöld-fehérek végül 8-2-es összesítéssel jutottak tovább a selejtező utolsó fordulójába, ahol majd a Zalgiris Vilnius lesz az ellenfelük. A litvánok egyébként kettős vereséggel maradtak alul az Európa-liga selejtezőjében a svéd Häckennel szemben. A hazai 3-1-es vereséget követően a visszavágón egy 5-0-s zakóba futottak bele.

A Debrecenre sokkal keményebb, de nem megoldhatatlan feladat várt, a hajdúságiak az első fontos lépést megtették azzal, hogy idegenben gólnélküli döntetlent értek el a Rapid Wien ellen.

A visszavágón viszont nem sikerült ugyanazt a kiegyensúlyozott játékot produkálniuk, mint Bécsben, a Rapid könyörtelenül kihasználta a DVSC hibáit. A 15. percben Dzsudzsák Balázs passzolta hátra rosszul a labdát, Seidl pedig nem hibázott, megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A bekapott gól után sikerült összeszednie magát a Lokinak, még egy lesgólig is eljutottak, többre azonban nem futotta tőlük, a Rapid még az első félidőben megduplázta az előnyét. A második játékrészben teljesen összeomlott a Debrecen, a harmadik találat után talán fejben már el is engedték az összecsapást.

A bécsiek azonban nem engedtek ki a végére sem, a 72. minutumban Burgstaller is bevette a Loki kapuját, és ekkor már 0-4 állt az eredményjelzőn. A kegyelemdöfést a csereként beálló Bajic vitte be az utolsó percben, beállítva azzal az 5-0-s végeredményt.

A Debrecen a visszavágón csak egy rövid ideig tudott ellenfele lenni a Rapidnak, az osztrákok végül megérdemelten jutottak be a selejtező utolsó fordulójába, ahol a Fiorentina lesz majd az ellenfelük.

A címlapképen ferencvárosi játékosok – középen Sigér Dávid – a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőfordulójának második, Ferencváros TC – Hamrun Spartans FC mérkőzésének végén a Groupama Arénában 2023. augusztus 17-én. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Iratkozzon fel hírlevelünkre