Erdő Péter bíboros megáldotta a Szent Korona virágszobrot Esztergomban – VIDEÓ

A hagyományoktól eltérően nem megy Debrecenbe a Szent Koronát és a koronázási ékszereket ábrázoló hatalmas virágszobor, hanem az ünnepségek idejére is marad Esztergomban. A fantasztikus látványt nyújtó alkotást Erdő Péter bíboros augusztus 15-én, a Nagyboldogasszony mise után áldotta meg.

Az államalapítás idei esztergomi ünnepségsorozatát – szakítva a korábbi évek tradícióival – ezúttal az Erzsébet parkban tartják. A többnapos kulturális, közéleti eseménysor nyitányaként is felfogható a Szent Korona virágszobor megáldása. Az elmúlt években a bazilika melletti téren állították fel a hatalmas kompozíciót, ahová sokan elzarándokoltak, hogy lefotózzák le a szobrot – számolt be róla a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.

Most nem kell a Várhegyre felkapaszkodni, ezúttal a Vízivárosban, a Duna partján lévő Erzsébet park várja az alkotás és a hétvégi ünnepség iránt érdeklődőket. Az áldásadási ceremónián Erdő Péter bíboros beszédében többek között rámutatott, hogy a most megáldott Szent Korona virágszobor, hazánk királyainak emlékét felidézve nemzetünk szeretetére indít bennünket. A bíboros imádságában arra kérte a mennyei Atyát, hogy Szent István és a többi szent király közbenjárására hallgassa meg a ma imádkozók kéréseit. A rövid szertartás a virágszobor megáldásával ért véget.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre