A Nemzeti Gárdáért rimánkodnak a demokrata városvezetők

“Nem vagyunk sem állatok sem bűnözők! Undorító és gusztustalan amit velünk művelnek!” E szavakkal kelt ki 2020 júniusában a New York-i Rendőrunió vezetője Mike O’Meara egy videóban, miután valóságos gyűlölethadjárat indult a rendőrök ellen Egyesült Államok-szerte, amelyet a demokrata városok vezetőinek döntései is tápláltak.

Emlékezetes, hogy George Floyd halála után több nagyváros leépítette a bűnbaknak kikiáltott rendőrséget. Rengeteg fejlesztési forrást vontak el tőlük, és csoportosítottak át egyéb célokra. Az őrület neve az volt, hogy: „defund the police!” – azaz: vegyük el a pénzt a rendőrségtől. Los Angelesben legalább 100 millió dollárt csoportosítottak át tőlük a kisebbségi közösségek programjaira.  Ugyanez történt San Franciscoban is. Baltimoreban a városi tanács 22 millió dollárt csoportosított át más célokra a rendőrség költségvetéséből, részint a fekete tulajdonossal rendelkező vállalkozások támogatására. Az egyik marylandi megyében és Minneapolisban is elküldték az iskolák biztonságát védő legtöbb rendőrt.

Apropó Los Angeles. Amint azt honlapunkon is olvashatták, a város volt rendőrfőnöke szerint LA a „lehető legrosszabb hely a 2028-as olimpiára” és szintén a politikusokat hibáztatta, hogy a rendőrök száma csökkent és „ma már senki nem akar rendőrként dolgozni.”

Los Angeles volt rendőrfőnöke: Biztonsági szempontból LA a legrosszabb hely a 2028-as olimpiára

A demokraták számára szavazatokat szerző, ám teljesen átgondolatlan intézkedések mára meghozták „gyömölcseiket”. Eltelt három év és a rendőrségellenes demokraták most azért könyörögnek, hogy a Nemzeti Gárda állítsa meg a bűnözést a városaikban – írta a Freebeacon.com.

A cikk szerint számos bűnözés által sújtott városban – többek között Chicagóban, New Yorkban, Portlandben és Washington D.C.-ben – a demokrata vezetők annak idején engedtek a baloldali aktivisták követeléseinek és csökkentették a rendőrség finanszírozását. A hét elején Washington D.C-ben, Trayon White a kerületi tanács tagja felszólította a Nemzeti Gárdát, hogy segítsen megállítani az erőszak növekedését, mert nagymértékben megnőtt a gyilkosságok száma. Az általa képviselt délkeleti részen állandóvá váltak a lövöldözések és a terület „háborús övezetté vált”. Illinois állam képviselője La Shawn Ford elmondta, hogy tavalyhoz képes a bűnözés 36 százalékkal (!!) nőtt ezért a Nemzeti Gárda bevetése „nem kerülhet le az asztalról”.

A cikk emlékeztet arra, hogy Gavin Newson kaliforniai kormányzó kérésére ez év áprilisában már San Franciscoba vezényelték a Nemzeti Gárdát, hogy megfékezzék a fentanil nevű szintetikus kábítószer terjesztését és az ezzel járó bűnözési hullámot. A kormányzó aggodalma nem volt alaptalan. A fentanil ugyanis ötvenszer halálosabb mint a heroin. A fogyasztásába tavaly – becslések szerint – már százezer ember halt bele, a BBC pedig dokumentumriportot is készített a már csak zombiként létező emberekről, San Franciscoban. Íme:

 

Címlapkép: Rendőri intézkedés az Egyesült Államokban. Fotó: Rosemary Ketchum Forrás: Pexels 

Iratkozzon fel hírlevelünkre