Nem bírt egymással a Chelsea és a Szoboszlait végig a soraiban tudó Liverpool

Igazi csúcsrangadót rendeztek a Premier League nyitófordulójának vasárnapi játéknapján, a Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool végül 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea otthonában.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Jürgen Klopp komolyan számol a magyar válogatott játékossal, hiszen nemcsak a kezdőbe nevezte Szoboszlait, de Dominik végig is játszotta élete első Premier League-mérkőzését. A 70 millió euróért szerződtetett labdarúgó egyébként jó teljesítményt nyújtott a Chelsea elleni rangadón, rengetegszer találták meg a társak, pontrúgások után pedig többször is sikerült veszélyes helyzetet teremtenie.

Góllal vagy gólpasszal ezúttal nem járult hozzá az eredményhez, de a 7-es értékelése is jól jelzi, hogy hasznos tagja volt a csapatnak. Az összecsapás egyébként végig komoly iramban zajlott, a 18. percben Luis Diaz révén a vendégek szerezték meg a vezetést.

10 perccel később Mohamed Salah duplázhatta volna meg a Pool előnyét, de gólját végül les miatt érvénytelenítették. Még épp időben jött ez a pofon a Chelsea számára, a londoniak keményen megnyomták a félidő végét, aminek a 37. minutumban meg is lett az eredménye.

Chilwell visszafejelt labdájára Axel Disasi érkezett remekül, és pöckölte el a liverpooli kapus mellett a játékszert. Két perccel később Chilwell már befejezőként jeleskedett, de ahogyan Salah gólját, úgy az angol játékos találatát is érvénytelenítették némi VAR-ozás után.

A második játékrészben főleg a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a Vörösöknek is megvolt az esélye a győzelemre, végül egyik gárda sem tudta kihasználni a lehetőségeit, így sorozatban hetedszer is döntetlent játszott egymással a két csapat.

Jürgen Klopp a lefújás után a BBC Sportnak adott interjújában az új szerzeményeket méltatta, többek között Szoboszlairól is mondott egy-két szép szót:

Mac Allister nyilvánvalóan remek futballista, ami az első gólunknál is látszott. Az új játékosok hatalmas lehetőségeket adtak nekünk a támadásoknál. Dominik egy igazi vadállat, ma három poszton is játszott. Remek srácok, top játékosok.

A következő fordulóban akár egy igazi magyar párharc is kialakulhat, hiszen a Liverpool Kerkez Milos csapatát, a Bournemouth-t fogadja majd. Kerkezék egyébként szintén döntetlennel indították a bajnokságot, a magyar védő végigjátszotta a mérkőzést.

A címlapképen Luis Diaz, a Liverpool játékosa csapattársával Szoboszlai Dominikkal ünnepel, miután megszerezte csapata elsõ gólját az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. augusztus 13-i, Chelsea FC elleni mérkõzésén Londonban.
MTI/EPA/Neil Hall

Iratkozzon fel hírlevelünkre