Restaurálnák a Rózsafüzér Királynéja című festményt Környén

Gyűjtést szervezett a Környe Római Katolikus Plébánia és a Háromkirályok Alapítvány, hogy a Rózsafüzér Királynéja című festményt restauráltassák.  A helyi önkormányzat támogatásával kétszázezer forintot gyűjtöttek össze a résztvevők, a festmény várhatóan novemberre szépül meg. A templom felújítása is folytatódik, a munkálatok várhatóan egy évig tartanak.

A Környe Római Katolikus Plébánia és a Három Királyok Alapítvány az önkormányzat támogatásával idén három közösségi eseményt valósít meg – számolt be a település honlapja.

Az első programként egész napos kirándulást szerveztek Bodajkra és Székesfehérvárra, augusztus 6-án jótékonysági koncertet tartottak, októberben pedig Pálmai Árpád egyházzenész koncertjére várják majd az érdeklődőket.

A Tatabányai Bányász Fúvószenekar jótékonysági koncertjét a kedvezőtlen időjárás miatt nem a Plébánia udvarán, hanem a Római Katolikus Templomban hallgathatta meg a nagyérdemű, akiket Visnyei László plébános köszöntött. Az egy órás koncerten Solecki Szilárd és Soltész Kálmán karnagyok vezényeltek, a zenekar előadásában filmzenék, hagyományos fúvószenék, indulók és népdal átíratok csendültek fel.

A szervező Környe Római Katolikus Plébánia és a Háromkirályok Alapítvány idei célgyűjtése a Rózsafüzér Királynéja című festmény restaurálására irányult. A felújításra 200 ezer forint támogatás gyűlt össze a résztvevők adományából, a restaurálás várhatóan novemberre készül el.

A Környe Község Önkormányzatának 13 milliós támogatásából októbertől teljesen megújul az orgona, a rekonstrukció megvalósítását nagyszabású koncerttel ünnepli majd meg a plébánia és az alapítvány.

Forrás és fotók: kornye.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre