Karácsony embere leminősítette az Országos Mentőszolgálat véleményét

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábban Facebook-bejegyzésében jelezte, hogy az Üllői úton kialakított új kerékpárutak nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését.

Az OMSZ amellett, hogy támogatja a biztonságos kerékpár közlekedést, hozzátette, hogy

a buszsávokból kialakított bicikliutak keskenyek ahhoz, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta, az oszlopok ráadásul még a parkolást is megnehezíthetik egy-egy helyszínen.

„A képen látható helyen korábban parkolósáv volt, tehát parkoló autók foglalták el a sávot gyakorlatilag állandóan. Úgy látszik, az OMSZ kommunikációsát ez korábban nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai most viszont igen” – írta a Facebook-oldalán Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke válaszul a mentősök közleményére.

Forrás: Fabeook/Balogh Samu képernyőfotó

A közmédia megkeresésére Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője is reagált a kabinetfőnök megjegyzésére: „amikor a mentők érdekéről vagy szempontjáról beszélünk, akkor gyakorlatilag a betegeink érdekéről és szempontjáról beszélünk. Hiszen nyilván nem minden mentőfeladat életveszély, de vannak olyan esetek, amikor minden perc, sőt, minden másodperc számíthat. Ezért

minden olyan tényező, ami a mentők szempontjából nehézséget, akadályt jelent, az említésre érdemes.”

Forrás: magyarnemzet.hu

A címlapképen új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre