Kiretusálta a Porsche Jézust, bocsánatot kellett kérniük

Bocsánatot kellett kérnie a híres autógyártónak, amiért az egyik reklámjukban kiretusálták Jézus Krisztus egy ikonikus szobrát – írja az Origo. 

A Porsche legendás autójának, a 911-es modellnek ünnepelték a 60. születésnapját, amelyre egy reklámmal készültek. Ebben egy régebbi és egy újabb modellt mutattak hegyekben és városokban. A nézőknek viszont nem kerülte el a figyelmét egy „apróság”: 

egy hatalmas Jézus Krisztus szobrot kiretusáltak a háttérből, csak a 82 méter magas beton talapzat látható. 

A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus ihlette 28 méter magas Christo Rei (Krisztus Király) szobor a portugál fővárosra, Lisszabonra néz. A helyiek emelték hálából az első világháború után, amiért az országuknak nem kellett szembenézni a világháborús borzalmakkal. Lisszabonban a múlt hét folyamán rendezték a katolikus Ifjúsági Világtalálkozót, ahol Ferenc pápa is jelen volt. 

Ferenc pápa: Az egyháznak és a világnak szüksége van rátok, fiatalokra

A Porsche viszont úgy gondolta, hogy az ő reklámukban nincs helye. 

A kiretusálás viszont óriási felháborodást keltett, a Porsche rengeteg támadás kapott, mondván, hogy ők is beálltak a liberálisok sorába, és megpróbálják eltörölni a vallásokat. 

A német gyártó végül bocsánatot kért, és „hibának” nevezte a történteket. A MailOnline-nak adott nyilatkozatában egy szóvivő úgy fogalmazott: „A 911 S/T bemutatófilmjének korábban feltöltött változatából eltávolítottak egy tereptárgyat. Ez hiba volt, és elnézést kérünk az okozott sérelemért. Az eredeti film már online van”.

 

(MTI)

A címlapkép forrása: YouTube/Porsche

Iratkozzon fel hírlevelünkre