Gyűjtést szervez a református szeretetszolgálat a viharkárosultaknak

Országos adománygyűjtést indít a Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye településeit sújtó viharok károsultjainak megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Azt írták, a kánikulát felváltó, nagy erejű viharok komoly károkat okoztak több térségben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden több száz lakóház vált lakhatatlanná a megrongálódott tetőszerkezetek miatt, de Baranya vármegye több településén – köztük Marócsán, Drávafokon, Kákicson és Csányoszrón – is hatalmas károk keletkeztek, lakóépületeket, templomokat rongált meg a vihar – ismertették.

Kiemelték, hogy a gyűjtést a viharok által a leginkább érintett térségek polgármestereivel és lelkipásztoraival egyeztetve hirdetik meg.
A beérkező összegből alapítványuk cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárol, hogy mielőbb megkezdődhessen a több száz károsult család otthonának helyreállítása.

A gyűjtés nemcsak banki átutalással támogatható, hanem a 1358-as adományvonal hívásával is, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.

Javításhoz szükséges eszközöket is fel lehet ajánlani a sellyei katasztrófavédelmi örsön, Nagyecseden pedig a szeretetszolgálat által működtetett Jelenlét Ponton. Az adománygyűjtés mellett a szeretetszolgálat önkéntesek jelentkezését is várja, akik kutató-mentő csoportjuk tagjaival együtt a helyszínen segítenének a megrongálódott tetők azonnali helyreállításában.

(MTI)

A címlapkép illusztráció. Villám csap egy házba a viharban. Fotó: Freepik

Iratkozzon fel hírlevelünkre