Nembinárist jelöltek a legjobb színésznő kategóriába az Emmy-díjon

Idén szeptemberben 75. alkalommal kerül megrendezésre a Primetime Emmy-díjátadó gála, amelynek keretein belül a 2022 júniusa és 2023 májusa közötti amerikai televízióműsorok legjobbjai kerülnek elismerésre. Az HBO számos sorozata versenyzik a legjobb címekért, köztük a Last of Us is, amelyből Bella Ramsey neve már ismerős lehet. A színész januárban jelentette be, hogy nembinárisnak vallja magát, tehát nem tartozik egyik nemhez sem. Ennek ellenére jelölték a legjobb színésznő kategóriába, ami nem kis zavart okozott a rajongói körökben.

A The Last of Us című amerikai sorozat 20 évvel a modern civilizáció pusztulása után játszódik. 2023-ban mutatták be az első évadot, ami hatalmas népszerűségnek örvendett. Az egyik főszereplőt játszó színész, Bella Ramsey lehet az egyik esélyese a Legjobb színésznő díjnak, azonban ő január óta nembinárisként él. Emiatt sokan kifejezték nemtetszésüket, mert ugye a díj megnevezése egyértelműen arra utal, hogy a győztes mindenképp nő lehet.

A Twitter fel is lángolt pár órára, és többen már előjöttek azzal, hogy az Emmy-nek meg kellene szüntetnie a “díjak nemek szerinti szegregálását”, tehát például csak egy “Legjobb színészi játék” díj lenne, amit bárki hazavihet.

A címlapképen Bella Ramsey. Forrás: Amy Sussman/GA//Getty Images

Iratkozzon fel hírlevelünkre