Zöld-fehérből újra szivárványosra festette az Amnesty az LMBTQ-padot 

Az Amnesty International Magyarország július 6-án jelentette be, hogy átfestettek egy padot szivárványszínűre a IX. kerületi Tompa utca 17. szám alatt a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával.

„A magyar emberek kilencven százaléka szabadon kifejezheti a szeretetét, megfoghatja a párja kezét, megcsókolhatja az utcán. De mi a helyzet a maradék tízzel? A kormány kirekesztő propagandatörvénye gyűlöletre bátorít a szexuális és nemi kisebbségekkel szemben, akiket válogatott eszközökkel igyekszik kizárni a nyilvánosságból” – írták. 

A ferencvárosi szurkolók azonban nem nézték jó szemmel az akciót a kerületükben, ezért ecsetet ragadtak, és ők is nekiálltak festeni, így lett hamar zöld-fehér a pad. 

Az Amnesty viszont nem hagyta annyiban az ügyet, feljelentést tettek „bűncselekmény” miatt, majd közölték, hogy újrafestik a padot. „A pad annak a szimbóluma, hogy mindenkinek van helye. Ezt az értékünket pedig közösen kell megvédenünk. A szeretet mindig legyőzi a gyűlöletet” – tették hozzá. 

Vasárnap aztán közölték, hogy „újra szivárványos a Tompa utcai pad”.

„Megígértük és újrafestettük nektek és mindenkinek, aki velünk együtt egy nyitott, szabad és boldog országban akar élni. Vigyázzatok ti is rá!” – írták.    

A címlapkép forrása: Facebook/Amnesty International Magyarország 

'Fel a tetejéhez' gomb