Sztrájkolnak a Starbucks dolgozói a Pride miatt 

Az Egyesült Államok több mint 150 Starbucks üzletében több mint 3000 dolgozó nem fogja felvenni a munkát a következő héten – számolt be a Reuters, akik úgy tudják, hogy az ok az, hogy a vállalat vezetői egyes kávézóikben betiltották a Pride-dekorációt. 

Van azonban egy másik ok is, a sztrájkokkal az is el akarják érni, hogy a vállalatot méltányos munkaszerződések megkötésére kényszerítsék a jobb bérezés és juttatások érdekében.

A szakszervezetük azt állítja, hogy a Starbucks több tucatnyi helyszínén a vezetők megakadályozták, hogy a dolgozók Pride-zászlókat és dekorációkat helyezzenek ki, ha pedig mégis kikerültek, eltávolították azokat.

A Starbucks pénteken „hamis információnak” nevezte az állításokat. A múlt héten közölte, hogy „nem történt változás az ezzel kapcsolatos politikában”, és továbbra is bátorítja az üzletek vezetőit a Pride hónap megünneplésére, amennyiben betartják az üzletek biztonsági irányelveit.

Úgy tudni, hogy az említett üzletvezetői úgy vélhették, hogy ők is a Bud Light vagy a Target sorsára jutnak, ha ráerőltetik az emberekre a Pride-ot. 

Bombával fenyegetett meg több üzletet az LMBT-lobbi

Transzneművel reklámozta termékét egy amerikai sörmárka – Bezuhantak az eladásaik

A címlapkép forrása: Unsplash

Iratkozzon fel hírlevelünkre