Új dimenziót teremt a Pesti Magyar Színház következő évada

2023. június 15-én tartotta a Pesti Magyar Színház – Ifjúsági – és Családi Színház évadzáró eseményét, ahol a teátrum igazgatója, Dr. Zalán János értékelte a 2022/2023-as Kalandok évadát, valamint érdekes részleteket osztott meg a következő évadok kapcsán.

A kalandok évada igazán eseménydúsan alakult a Hevesi Sándor téri teátrum számára. A premierek, jubileumi előadások, élményprogramok mellett a számok is arról tanúskodnak, hogy egy igazán sikeres évadot zárhatott a társulat. A Pesti Magyar Színház a 2022/23-as évadban minden korábbi számot túlszárnyalva, összesen 432 előadást tartott, látogatottsága pedig a tavalyit is túlszárnyalta. A 11 repertoáron lévő produkció mellet 7 új előadás született. A Nagyszínpadon bemutatásra került a Madagaszkár és a Tüskevár című előadás, a Gobbi-ban megrendezésre került a Dunakanyar című önálló est, azt Art-Járóban pedig a Kő, papír, olló című színházi nevelési előadás mellett elindult a Leporelló babaszínházi sorozat három előadással.

A 2022/2023-as évad – nevéhez méltón – tele volt kalandokkal, élményekkel, ünnepi pillanatokkal és megszámlálhatatlan leckével. A számokat látva büszkén mondhatom, hogy a nehézségek ellenére – melyek nem kis számban voltak jelen mind a színházunk, mind az előadóművészeti ágazat életében – meglett a munkánk eredménye és vissza tudtuk állítani és túl tudtuk szárnyalni a COVID előtti stabil helyzetet. A globális helyzetre lokális válasszal reagáltunk. A magas színvonalú családi és ifjúsági előadások, az új premierek, a babaszínházi formátum bevezetése, a Gobbi megnyitása, valamint az önálló estek elindítása mind megalapozták a következő időszakunkat

– nyilatkozta a teátrum igazgatója. Az eseményen bejelentésre kerültek azon művészek, akik társulati tagként tovább erősítik a Magyar Színház csapatát. Nyáron két fontos vendégszereplése is lesz a színháznak: a Dunakanyar című előadás az Esztergomi Várszínház felkérésére július 13-án mutatkozik be Esztergomban, valamint a Tizenhét hattyúk című produkció a Kultkikötő meghívására Balatonbogláron vendégszerepel augusztus 18-án. Mindeközben a színház a PS Produkció előadásait fogadja, a Sakk (2 alkalommal), a Vámpírok bálja (12 alkalommal), a We will rock you (6 alkalommal), azaz a három produkció összesen 20 előadással szerepel a Magyar Színházban. A köszöntők és bemutatók mellett a színház vezetősége egy új projekt elindítását is bejelentette.

A stabil alapokra építkezve a következő évadban az innováció és az élményközpontúság kerül reflektorfénybe! Egy olyan, teljesen újfajta színházi élménnyel készülünk szeptembertől, mely nemcsak hazai szinten egyedülálló. Ehhez a nagyívű beruházáshoz természetesen megfelelő humán -, és gazdasági erőforrással kell rendelkezni. A magas minőség biztosítása érdekében nemzetközi licensszel rendelkező hangmérnököket és filmes szakembereket alkalmazunk, akik már javában dolgoznak azon, hogy a 2023/2024-es évadunk tele legyen varázslattal és csodával! Gazdasági téren olyan együttműködési rendszert alakítottunk ki, amiben konceptualizált módon illeszthetők be a már meglévő és a – reményeink szerint nagy számban jelenlévő – jövőbeli partnerek. Azt szeretnénk éreztetni, hogy nézőink is az előadás résztvevői, valódi szereplői a történetnek. Az új koncepció az érzékszervekre és ezek működésére alapoz, így teremt új dimenziót a színházi kultúra kiteljesedésén belül. Éppen erre az innovációra alapoztuk a következő évadunk elnevezését, mely a VARÁZSLAT ÉVADA címet kapta

– emelte ki az évadzáró beszédében Dr. Zalán János.

Forrás és fotó pestimagyarszínház.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre