Nagy-Vargha Zsófia: fontos, hogy az anyák mellett az apák is kapjanak támogatást

Fontosnak nevezte a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, hogy a tárca intézkedései az anyák mellett az apákat és a nagyszülőket is elérjék.

Nagy-Vargha Zsófia a Férfiak Klubja szervezésében tartott Vállvetve Apával elnevezésű eseményen üdvözölte, hogy meghonosodott az amerikai eredetű apák napja Magyarországon is. Azt is fontosnak nevezte, hogy egyre több jelentkezés érkezik a családbarát munkahely címre.

Nagy-Vargha Zsófia megköszönte a Pest Vármegyei Kormányhivatalnak, hogy családbarát munkahelyként szem előtt tartja a családok és a dolgozók érdekeit, és a Vállvetve Apával kezdeményezés mellé állt. Tarnai Richárd Pest vármegyei főispán elmondta, úgy igazságos, hogy a gyerekek is belelássanak az apukák munkájába, ami a Vállvetve Apával kezdeményezés egyik fő szempontja.

Az igazság helyreállításának az egyik lehetősége ez a nap, éljetek vele apukatársak!

– mondta.

(MTI)

A címlapképen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelõs helyettes-államtitkára beszél a jubileumi Ágota (Állami Gondoskodásban Élõ és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) tábor megnyitóján Tasson 2022. augusztus 4-én.
MTI/Máthé Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre