Meghalt Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő

Meghalt 86 éves korában Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfő – erősítette meg hétfő délelőtt a politikus szóvivője a dpa német hírügynökségnek.

Berlusconi múlt pénteken került kórházba Milánóban, hogy kontrollvizsgálatokat végezzenek rajta, miután az elmúlt időszakban leukémiával és tüdőfertőzéssel kezelték.

A médiamágnás Berlusconi, a Hajrá, Olaszország párt alapító elnöke, 1994-1995, 2001-2006 és 2008-2011 között vezette Olaszországot. Legutóbbi kórházi kezelését követően május végén egy lapinterjúban még azt jelentette be, hogy visszatér a politikába, és továbbra is ő készül vezetni a Hajrá, Olaszország! jobbközép pártot.

„Elment a nagy harcos” – írta posztja mellé Orbán Viktor, míg a korábbi közös fotójukon a „Nyugodj békében, barátom!” felirat olvasható, olasz nyelven.

 

 

A címlapképen Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, az ellenzéki jobbközép Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetõje felszólal az Európai Néppárt kétnapos tisztújító kongresszusán Zágrábban 2019. november 21-én.
MTI/EPA/Antonio Bat

Iratkozzon fel hírlevelünkre