Petíció: Álljunk ki Böjte Csaba mellett! 

Sorozatos támadások érték Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, miután harminc év börtönre ítélték azt a nevelőt, aki a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban a vád szerint szexuálisan bántalmazott több gyereket.

A gyermekei közül sokan felszólaltak, és kiálltak Csaba testvér mellett, ezután pedig az Igazság Mag csapata indított kiállásra buzdító petíciót, amihez eddig már több mint 5000-ren csatlakoztak:

„Nemtelen támadás érte Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, aki több, mint hatezer gyermeknek adott esélyt egy teljesebb, boldogabb életre az elmúlt három évtizedben. A baloldali média kritikán aluli vádakkal illeti Böjte Csaba ferences rendi szerzetest. Egyre többen és egyre hangosabban harsogják azokat a koholt vádakat. Mindent meg akarnak tenni, hogy Csaba testvér 30 éves munkáját tegyék semmissé karaktergyilkosságukkal. Nem nézhetjük tétlenül, hogy az értékőrző, szolgálatot teljesítő szakembereink ilyen támadásoknak legyenek kitéve csupán azért, mert világnézetük nem egyezik a „mainstream” liberális médiáéval és minden eszközzel igyekeznek lejáratni őket” – írják. 

Úgy gondolják, hogy itt az idő cselekedni: „1. Kattintson a linkre, és álljon ki Böjte Csaba mellett! 2. Ossza meg a petíciót a közösségi médiában, a következő hashtaggel:: #ÁlljunkKiBöjteCsabaMellett 3. Kérje meg családtagjait, barátait és ismerőseit, hogy csatlakozzanak ehhez a fontos kezdeményezéshez!”  

Kiemelik, hogy kampányuk célja, hogy 

„kifejezzük támogatásunkat és szolidaritásunkat Böjte Csaba felé, és felhívjuk a figyelmet emberfeletti munkájára, amit nap mint nap tesz a gyermekek és Isten szolgálatában. Ne hagyjuk, hogy Csaba testvér 30 éves munkája kárba vesszen!” 

  1. „Böjte Csaba 30 éve azon dolgozik, hogy otthont adjon az otthontalanoknak, esélyt adjon az esélyteleneknek! 
  2. Böjte Csaba azért dolgozik, hogy minden hozzá kerülő gyermek egészséges, boldog és becsületes felnőtté váljon, aki megtalálja helyét a világban, és hasznos tagja lesz a társadalmunknak! 
  3. Csaba testvér azon dolgozik, hogy a bántalmazott nők lelki támogatást kapjanak, de ne elmeneküljenek a problémáik elől, hanem oldják meg azokat. Éppen ezért segít a bántalmazókon is, akiket megment a függőségtől, munkát ad nekik, hogy elmeneküljenek kilátástalan helyzetükből. 
  4. Hangsúlyozza, hogy a gyermekekért dolgozni, életre szóló küldetése!” – teszik hozzá.   

Sorban állnak ki Böjte Csaba mellett a volt gyermekei: Ő a mi igazi hősünk

Forrás: CitizenGo

A címlapképen Böjte Csaba ferences szerzetes beszél, miután átvette az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Gróf Kun Kocsárd-díját Széman Péter elnöktől a kolozsvári Alsóvárosi Református Egyházközség Kétágú templomában 2021. április 10-én. Forrás: MTI/Kiss Gábor

Iratkozzon fel hírlevelünkre