A megesett transz férfi állítja: ő egy terhes férfi

Gyermekáldás ez az a privilégium, ami csak és kizárólag a nőknek jutott, így számomra felfoghatatlan, ha egy transz férfi (nőnek született, de férfinak érzi magát) hormontabletták és átalakító beavatkozások tömkelege után minden nőiségének utálata ellenére az anyaság megélése mellett dönt.

Így esett ez egy angliai queer (gyűjtőfogalom az olyan szexuális jelölésére, akik nem heteroszexuálisak vagy ciszneműek) pár, egy magát nem bináris (gyűjtőfogalom a transznemű spektrum olyan nemi identitásaira, amelyek nem kizárólag férfi vagy női identitások, azaz ezen a kétpólusú felosztáson kívül esnek) apa és egy transz férfi anya esetében is, akik élő bizonyítékként tekintenek arra, hogy transz férfiak is lehetnek állapotosak.

Aki pedig ennek ellenkezőjét mondja azzal, hogy „a férfiak nem képesek teherbe esni” – mint ahogyan azt egy kommentelő tette, azt nemes egyszerűséggel transzfóbiával vádolják.

A megesett transz férfi ugyanis állítja: ő egy terhes férfi.

Forrás: Instagram/Glamouruk

A különös történésről az állapotos fél a Glamourban adott interjút, amely eredetileg egy nőknek szóló divatlap, így akár úgy is tűnhet, mintha a hölgyekben próbálnák elsősorban tudatosítani, mostantól a férfiak is szülhetnek. Tudniillik minden realitás ellenére a terhes transz férfi kitart férfi identitása mellett, az interjúban pedig arról is mesél, milyen nehéz volt ezt a helyzetet az azonosságtudatával összeegyeztetni.

Persze sokan örülnénk, ha a világrahozás fájdalmaiban osztozhatnánk a férfiakkal, de egyelőre a tények még mindig azt mondják, hogy új élet csak méhen belül tud fejlődni – méhe pedig csak a nőknek van. Pont.

Forrás: glamourmagazine.co.uk

A címlapkép forrása: Instagram/Glamouruk

Iratkozzon fel hírlevelünkre