Jézusról készít filmet Martin Scorsese, miután találkozott Ferenc pápával

Martin Scorsese éppen a cannes-i filmfesztivál utáni olaszországi turnéján van, ahol a hétvégén találkozott Ferenc pápával, és bejelentette, hogy filmet fog készíteni Jézusról.

Martin Scorsese szombaton a Vatikánban tartott római konferencián jelentette be, hogy filmet készít Jézus Krisztusról. A filmrendező úgy fogalmazott, hogy a pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általa ismert módon válaszolt: egy Jézusról szóló film forgatókönyvének elképzelésével és megírásával – írja a Variety. Majd hozzátette, hogy hamarosan nekilát a film elkészítésének, utalva ezzel arra, hogy ez lehet a következő filmje.

 

Mielőtt részt vett volna a  katolikus képzelet globális esztétikája című konferencián, Scorsese és felesége, Helen Morris találkozott Ferenc pápával egy rövid magánaudiencián a Vatikánban. A konferenciát a La Civiltà Cattolica című jezsuita kiadvány és a Georgetown Egyetem szervezte. Antonio Spadaro, a vallási folyóirat szerkesztője a kiadvány honlapján elmondta, hogy beszélgetésükön Scorsese felváltva tett utalásokat filmjeire és személyes anekdotákra, és kifejtette, hogy mennyire megindította őt a szentatya felhívása.

 

Nem ez az első vallással kapcsolatos filmötlet, amellyel a legendás rendező előáll, hiszen már korábban is volt rá példa, hogy elmerült a katolicizmus történeteiben. 1988-ban elkészítette a Krisztus utolsó megkísértése című filmet, majd 2016-ban mutatták be a Némaság című alkotását, melynek középpontjában a jezsuita keresztények állnak.

Forrás: 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre