Betiltották a Bibliát több amerikai iskolában

Az egyesült államokbeli Utah egyik iskolai körzete eltávolította a Bibliát az általános és középiskolákból, erőszakosnak és vulgárisnak bélyegezve azt meg – írja a BBC. Az indoklásukat ugyan nem fejtették ki, a tisztviselők már le is szedték a polcokról a példányokat.

A döntést azok után hozták meg, hogy egy tanuló apja panaszt nyújtott be 2022-ben a kereszténység szent könyve ellen annak szexuális tartalma miatt.

A felháborodott szülő lépése válasz konzervatív csoportok intézkedéseire, amelyek az LMBTQ-tematikájú anyagok eltávolítását célozzák meg az iskolákban. Utah államban tavaly fogadtak el egy olyan törvényt, amely alapján be lehet tiltani az oktatási intézményekben a pornográf és erkölcstelen könyveket.

A meg nem nevezett szülő a beadványában fehér felsőbbrendűséget hirdető gyűlöletcsoportként hivatkozik a Utah Parents United (Utahi Szülők Szövetsége) szervezetre, amely gyakran él a törvény által ráruházott jogával a gyermekek védelme érdekében.

Nem tudom elképzelni, hogy mi van a Bibliában, amit ki kellene venni belőle. Még ha képeket tartalmazna…

– értetlenkedett egy másik szülő a körzet döntésén. Utah nem az első állam, amely a Bibliát támadja, egy texasi iskolai körzet tavaly vetette le saját példányait a könyvtárak polcairól, miután a lakosság ellenezte azokat a konzervatív erőfeszítéseket, amelyekkel több könyvet is betiltottak.

A címlapkép forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre