Az amerikai választók nagyrésze visszaesésnek tartaná Joe Biden győzelmét

Az amerikaiak 66 százaléka katasztrófának vagy visszaesésnek tartaná az Egyesült Államok számára esetleges győzelmét a 2024-es elnökválasztáson – írja a CNN legfrissebb kutatása alapján a Magyar Nemzet. A felmérés szerint a demokrata előválasztási küzdelemben is gyengült Biden támogatottsága ifjabb Robert F. Kennedyvel és Marianne Williamsonnal szemben.

Jake Tapper, a CNN műsorvezetője szörnyű hírnek nevezte a számokat Biden számára, míg David Chalian, a CNN politikai igazgatója az elnök alacsony, 35 százalékos támogatottságát emelte ki – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Ami a demokrata előválasztási kihívókat illeti, Biden 60 százalékos támogatottságot kapott, de Robert F. Kennedy Jr. 20 százalékos, Marianne Williamson pedig 8 százalékos támogatottságot szerezett. A CNN elemzője figyelmeztető jelnek nevezte, hogy ifjabb RFK, vagyis a legendás Kennedy elnök unokaöccse támogatottsága a függetlenek körében 32 százalék, szemben a párthűek 15 százalékával. A Fox News nemrégiben készült felmérése hasonló képet mutatott: aszerint Biden 62 százalékos támogatottságot kapott az előválasztási szavazók körében, ifjabb RFK 19 százalékot, Williamson pedig 9 százalékot.

Forrás: Magyar Nemzet

A címlapképen Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje, volt amerikai alelnök támogatóihoz beszél egy kampányrendezvényen, Phoenix-ben 2020. október 8-án. Az elnökválasztást november 3-án tartják az Egyesült Államokban.
MTI/AP/Carolyn Kaster

Iratkozzon fel hírlevelünkre