Új szálláshely létesült a zarándokoknak Márianosztrán

Zarándokoknak készült szálláshelyet adtak át Márianosztrán, május 23-án. Az egykori iskola épületét teljesen felújították és átalakították, így most 50 embernek adhat szállást. 

Sölch Gellért beszédében úgy fogalmazott: egy zarándoklat mindig több egy hétköznapi kirándulásnál, hiszen összeköti a természetet a természetfelettivel, a teremtett világban járót a világ teremtőjével. Egy zarándoklat így lehetőséget kínál, hogy az olykor zavaros és békétlenséggel teli világban is békességre találjon a zarándokúton járó. 

A Belügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett, Magyarország történelmi és keresztény kulturális hagyományaiban kiemelt szerepet töltöttek és töltenek be mind a mai napig a zarándoklatok és a búcsúk. Ezért is fontos támogatnunk ezt az ügyet, segíteni mindazt a munkát, ami ezen ősi hagyományainkra épít.

Magyarországon a turizmus jelentősen megerősödött az elmúlt években, a koronavírus járvány után visszaerősödött és most, a háborús időkben azon kell dolgoznunk, hogy az elmúlt évek előrelépéseit megvédjük. Márianosztra példát mutat, nehéz időkben is fejleszt

– fogalmazott Sölch Gellért.

 

Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős államtitkár kiemelte, az emberek életét a rendszeres mozgás, az egészséges élet lehetőségének megteremtésével tudjuk könnyebbé tenni. Az államtitkár hozzátette, az új szálláshely nagy lehetőség a márianosztraiak számára, hogy megmutathassák a hely szépségét. 

 Burikné Moóri Tamara polgármester ismertette, hogy a beruházásnak köszönhetően létrejött zarándokszállás nem csak helyben, de a térségben is hiánypótló.

A felújításnak köszönhetően egy korszerű, jól felszerelt zarándokszállást tudunk biztosítani az itt szállást foglaló turisták, zarándokok részére. A jó levegő, a szép, rendezett környezet, a hegyek ide vonzzák a túrázni, pihenni vágyókat

– emelte ki Márianosztra polgármestere.

Fotók: Huszák-Nemes Zsuzsanna

Forrás: 0627.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre